21 Ağustos 2011 Pazar

PATATESLİ ÇITIR BÖREK VE....



Dilediğiniz kadar  yufka
margarin yada tereyağ
içmalzemesi:patates,soğan kırmızı tatlı toz biber,kaşar


iç malzemesinin hazırlanması
patatesi haşlayıp eziyoruz
tencerede soğanı kavurup kırmızı toz biber atıyoruz
ardından patatesleri ekleyip 5 dk karıştırarak kavuruyoruz
tuz ve bol karabiber ekleyip ılımaya bırakıyoruz


tereyağını eritip her yerini yağlıyoruz
ikiye katlıyoruz tekrar yağ sürüyoruz ve geniş tarafına patatesli iç ve üzerinede parça kaşar  koyup sarıyoruz(kaşarı az koyun aksi takdirde sızıyor)
minik minik dilimleyip üzrine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz
200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz


(patatesli kıymalı kaşarlı içi deneyin mutlaka)


_firuz_

Bunlarda balkonumdan çıkan hazineler:)



Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE