tag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post5706240061912547254..comments2023-10-26T13:21:21.131+03:00Comments on Mesafeler kısalsın diye...: TAZE YER FISTIĞIdostkokusuhttp://www.blogger.com/profile/10730567573741447703noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-7779594053046347662015-09-30T15:35:02.958+03:002015-09-30T15:35:02.958+03:00meraba ben çok severim taze fıstık haşlamasını ama...meraba ben çok severim taze fıstık haşlamasını ama kurusundan yapıldığını bilmiyordum osmaniyenin yer fıstıkları çok meşurdur kurusu var evde aynı yöntemle mi yapmam gerekiyor Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-39803548222418619622011-11-11T22:48:46.106+02:002011-11-11T22:48:46.106+02:00Şu anda fıstık haşlıyorum. Ben ucunu kırmadan haşl...Şu anda fıstık haşlıyorum. Ben ucunu kırmadan haşlıyorum. Düdüklüde buhar çıktıktan sonra 10-15 dk. yeterli oluyor. Ben tuza batırıp yiyorum. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-61424593616687107232011-10-13T23:57:11.066+03:002011-10-13T23:57:11.066+03:00Anamura özgü bişey değildir. Mersinin mut ilçesind...Anamura özgü bişey değildir. Mersinin mut ilçesinde, her evde bu kokuyu duyabilirsiniz. İnsanlar sadece taze haşlanmış fıstık yiyebilmek için koca tarlaya fıstık ekiyorlar. Sonra eşe dosta akrabaya dağıtıyorlar o fıstıkları ;) Taze fıstıkla yapmanız daha iyi olacaktır.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-50868777862225050832009-08-15T16:26:56.398+03:002009-08-15T16:26:56.398+03:00evet özlem tazesı anamur dışında bıraz zor bulunur...evet özlem tazesı anamur dışında bıraz zor bulunur<br />haşlama olayıyda kuru olanınıda uzun süre haşlanabılır tabı tazesının lezzetını vermez<br />teşekkürler blogumuzu zıyaret ettıgınız ıçındostkokusuhttps://www.blogger.com/profile/10730567573741447703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-74318006735607501662009-08-14T22:14:25.200+03:002009-08-14T22:14:25.200+03:00Yer fıtığının haşlamasını yiyecekseniz
1-taze (yaş...Yer fıtığının haşlamasını yiyecekseniz<br />1-taze (yaş) fıstık olmalı<br />2-Düdüklüde 30-40 dk kaynatılmalı<br />3-Tuzlu suda kaynatılmalı<br />4-Kaynatmadan önce mutlaka ucundan hafifçe kırılmalı.<br />Acayip lezzetli bir şey.Ben bayılıyorum bu tada.Özellikle kaynarken çıkardığı kokuya...Şimdi hamileyim ve fıstık haşlaması aşeriyorum.Herkese taze fıstık haşlamasını tavsiye ederim.Ben Mersin Anamur'da buldum.Ben ÖZLEM...şimdiden afiyet olsun.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-73901989084645119102007-09-29T08:30:00.000+03:002007-09-29T08:30:00.000+03:00teşekkürler lavantin, belirli bi süresi yok aslınd...teşekkürler lavantin, belirli bi süresi yok aslında, ben yaklaşık 20 dakika kaynattım. Sadece taze fıstıkla yapılıyodur diye düşünmüştüm ben ama firuzun dediğine göre kabuklu kuru fıstığı da haşlayabilirmişiz, ben kayseride hiç tazesine rastlamadım zaten, almanyada bulursun sen inş. Blogunu inceledim ve çok beğendim, özellikle kremalı sebze çorbasını mutlaka yapacağım, hoşcakaldostkokusuhttps://www.blogger.com/profile/10730567573741447703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-31806963874374956662007-09-28T17:40:00.000+03:002007-09-28T17:40:00.000+03:00Selam, çok ilginç geldi bana. Belirli bir süresi v...Selam, çok ilginç geldi bana. Belirli bir süresi varmı? Yani kaç dakika haşlayacağız.<BR/>Ayrıca tariflerinize bayıldım.,<BR/>Ellerinize sağlık.yemekhttps://www.blogger.com/profile/13992547741794886247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422903029656786403.post-43979103470842749322007-09-22T09:27:00.000+03:002007-09-22T09:27:00.000+03:00sanişim sen iste ben yollarım sana:)sanişim sen iste ben yollarım sana:)dostkokusuhttps://www.blogger.com/profile/10730567573741447703noreply@blogger.com