13 Aralık 2009 Pazar

ERİKLİ VİŞNELİ KEK


Mürdüm eriği zamanı gelince o kısa süre zarfında bol bol erikli tarif yapmaya çalışırm.Bobo! ve ben ; mürdüm eriğinin ekşi-tatlı lezzetine hayranızdır.Erikli tart ,erikli kek,erikli tatlı şeklinde dönüşümlü olarak uygulanır o dönemde..bunlarda mevsimi geçmeden yaptıklarım..Dondurucudaki vişnelerimde ekşimsi tadıyla ayrı bir lezzet kattı.Hemen tarife geçeyim..
3 yumurta
1-1,5 su bardağı şeker(ben 1,5 koyuyorum)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık tereyağ
kabartma tozu
vanilya
yeterince un
tarçın
vişne(dondurucudan çıkınca tam çözülmeden çekirdeklerini çıkarıp pudra şekeriyle karıştırdım)
12-13 adet mürdüm eriği(ikiye üçe dilimliyoruz)
şeker ve yumurtayı çırpıp ,süt sıvıyağ ,tereyağ katıyoruz.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek hamura ekliyoruz.ne çok koyu ne çok cıvık olmalı kıvamı.Kek kalıbına döküyoruz.Üzerine vişneleri koyuyoruz,erikleride dizdikten sonra en son üzerine şeker ve tarçın serpip 175 derecede pişiriyoruz.
Öneri:Erikli tart yapıyosanız üzerine pişmeye yakın 1 kutu süt kreması dökün ve az bi süre daha pişirin.Harika bir lezzet çıkıyo ortaya.Ben şeftalili tartada süt kreması kullanıyorum.
_firuz_

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerinize saglik nefis bir tat


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE