Hatay yöresine ait bir lezzet sanırım muhammara.Çemen tadında ekmek üzerine sürülerek yenilen misafirlerinize ikram edebileceğiniz yada kahvaltılarınıza renk katacak bir lezzet...Hazırlama süresi en fazla 15 dk.Kavanoza koyup dolabınızda 1-2 ay saklayabilirsiniz.
1 su bardağı ceviz(yarısı iyi ezilmiş,yarısı ağıza gelecek şekilde)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
yarım yemek kaşığı acı biber salçası(toz acı biberde olur)
2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 dilim ekmek içi(ıslatıp ufalanmış)
tuz(miktarı salçanızın tuzuna göre ayarlayın)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
çok az kekik
Bütün malzemeyi karıştırın,tost ekmeği yada normal ekmek dilimlerine sürüp ikram edebilirsiniz._Firuz_
8 yorum:
oo tam memleket havası aldım sayenizde. çok teşekkürler.tarifinizde birebir yöre usulüne uygun olmuş.tebrikler...
saliha ç./kıbrıs
Kolay yemek mi dediniz. Tam benlik. E malum praitik yemek ve ikramlık nerde ben ordayım vakitsizlikten. Bunu da deneyeceğimden emin olabilirsiniz. Eline sağlık Firuzum. Hepsi gibi çok leziz görünüyor.
Sinem YAMAN
Çok sevdiğim bir lezzet,ellerine sağlık....
sevgiler...
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...
Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.
saniyeciğim ve firuzeciğim blogunuz çok güzel ne hoş iki arkadaş bir blog açmışsınız çok hoşuma gitti doğrusu ben önce kim antalyada kim kayseride onu merak ettim benim kardeşim de kayseride oturuyor ve onun da blogu var uğrayın sizde benim linklerde adigenisehilal işte o sizi linklerime ekliyorum kızlar öpüldünüz bay
bak o kadar yazdım asıl yazmam gerekeni yazmadım muhammara harika olmuş kim yaptıysa ellerine sağlık bayyy
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
melekcim ben firuze Antalya;Saniye Kayseride:)kardeşinide ekliycez linklerimize...sevgilerle..
Yorum Gönder