12 Eylül 2009 Cumartesi
YAĞ MANTISI
Yağ mantısına bayılırım, en güzel Kayseri yemeklerinden biri bence :)
Bayağı oldu yapalı aslında, son halini çekmeyi unutmuşum maalesef, sosu ve yoğurdu dökülmüş halini yani. Ama bir daha kimbilir ne zaman yaparım düşüncesiyle bloga bu haliyle koymaya karar verdim. :)
Malzemeler:
yarım paket yaş maya
yarım su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
200 gr kıyma
kırmızı tozbiber
tuz
Mayayı tuzda eritip diğer malzemeleri ekliyoruz (un hariç) elle karıştırarak. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Minimum yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz üstünü örtüp.
Mayalandıktan sonra oklavayla açıp büyük karelere kesiyoruz, yaklaşık 7*7 cm ebatında. Üstlerine toz biber ve tuzla iyice karıştırdığımız kıymaları koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Kızgın ve bolca yağda kızartıyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip servis ediyoruz. Aaaafiyetle yiyoruz :)
_Saniye_
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur
MONTAİGNE
MONTAİGNE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder