Malzemeler: (4 kişilik)
4 adet tavuk göğüs fileto
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu (galeta unu da olabilir)
2 yumurta
karabiber
pulbiber
kırmızı toz biber
kekik
nane
köri
tuz
sıvıyağ
Filetoları 6-7 mm kalınlığında dilimliyoruz, ben dondurucudan çıkarttıktan yarım saat kadar sonra dilimliyorum çünkü çok kolay oluyor yarı don olunca. Bir filetodan 3-4 adet dilim çıkıyor.İki yumurtayı bir yemek tabağına kırıp biraz çırpıyoruz, bir başka tabağa ise 1 bardak unu boşaltıyoruz. Üçüncü tabağa mısır ununu ve tuz dışındaki diğer baharatları yaklaşık birer çay kaşığı kadar döküp karıştırıyoruz. Geniş bir tavaya yeterince sıvıyağ koyuyoruz (zeytinyağı olursa iyi olur). fileto dilimini tuzluyoruz sonra una batırıyoruz arkalı önlü, fazla ununu hafif silkeliyoruz, ardından yumurtaya batırıyoruz, son olarak da mısır unu- baharat karışımına iyice buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran scnitzel leri fazla yağını emmesi için üzerine mutfak kağıdı konmuş bir servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun :) _Saniye_
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder