3 orta boy patatesi yaklaşık 6mm kalınlığında halkalar şeklinde dilimliyoruz. Bu halkaları da dörde bölüp teflon bir tava veya tencerede 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak kadar karıştıra karıştıra kavuruyoruz, sertliğini tamamen kaybettirmeden.Daha sonra patatesleri borcama koyuyoruz ve beşamel sos hazırlıyoruz. 3 kaşık sıvıyağına 3 kaşık un ekleyip ocakta karıştırıyoruz ve 2 bardak sütü azar azar ekliyoruz. yumuşak kıvamlı bir beşamel olması gerekiyor o yüzden duruma göre daha fazla süt eklenebilir. Beşamele tuz ve bol karabiber ekliyoruz ve yarım bardak kadar su ekleyip karıştırıp patateslerin üzerine döküyoruz. Böylece 200-220 derecedeki fırına sürüyoruz. 10 dak sonra çıkarıp üzerine 1 bardak rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrardan kaşarlar eriyip renk değiştirene kadar fırında pişiriyoruz.
Gratine damak tadınıza göre mantar, tavuk hatta karnıbahar veya brokoli de ekleyebilirsiniz. Her haliyle çok güzel oluyor. :) _Saniye_
2 yorum:
-elif-
bu tarif pek hoşuma gitti haftasonu denemeyi düşünüyorum sabote eden biri olmaz sa.
Beğenirsin umarım :)
Yorum Gönder