Annemlerde her zaman bu usülle pişer tavuk ve çok beğenilir.Annemin elinin lezzeti geçiyo sanırım tavuğa o yüzden ondaki tadı yakalayamıyorum bir türlü:)Annem tüm tavuğu parçalayıp;sıvıyağda kavurur toz biber atar ve düdüklü tencerede pişirir.Ben 2 kişilik yaptığım için teflonda yaptım ve açtırdığım but etlerini(sarmalık diyolar)kullandım.
malzemeler(2kişilik)
-4-5 adet küçük but yada parçalanmış herhangi bir kemikli tavuk eti
-6-7 adet arpacık soğan(eğer yoksa normal soğan doğrayabilirsiniz)
-2 tatlı kaşığı domates salçası
-1tatlı kaşığı biber salçası
-2tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-tuz,karabiber,pulbiber,dilerseniz biraz kekik
-2-3 bardak su(sulu seviyosanız miktarı arttırabilirsiniz)
Tavukları yıkayıp süzüyoruz,teflonda yağ dökmeden kendi suyunda 15-20 dk pişiriyoruz.Sıvı yağını ekliyoruz.toz biberi atıp karıştırıyoruz.Başka bir kapta sıcak suyla salçaları baharatları karıştırıp bu karışımı tavuklara döküyoruz.Yaklaşık yarım saat daha kısık ateşte kaynatıp kapatıyoruz._Firuz_
5 yorum:
Merhaba, tavuk yemegin cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.
Selam ve sevgilerimle..
Merhaba,
Eminim çok lezzetli olmuştur,annelerin yaptığı hiçbirşeyin tadı unutulmuyor sanırım.
sevgi ve selamlar...
teşekkürler arkadaşlar;gerçekten çok lezzetli bir yemek,köy tavuğuyla yapılsa daha lezzetli oluyo ama maalesef artık günümüzde köy tavuğu bulmayı geçin adı bile telafuz edilmiyo:(
selam tavuk yemegi nefis görünüyor.elinize saglık...
teşekkürler arkadaşım ziyaretin için biz teşekkür ederiz.
Yorum Gönder