Yazın derin dondurucuya koyduğum vişneler çok işime yarıyor ,kış boyunca komposto olarak,konsantre içecek olarak yada pasta süslemede kullanabilirsiniz, renginden ve lezzetinden hiçbirşey kaybetmiyor.Vişne kompostosunu ölçülü yapmadım açıkçası.Bir dahaki sefere ölçülerini not edip eklerim buraya.Vişneleri hafif çatlayıncaya kadar suda kaynatıyoruz ve sonra içerisine şeker ekliyoruz.7-8 dk daha kaynatıp içerisine limon sıkıyoruz(rengini koyulaştırıyo)ve bir taşım kaynatıp kapatıyoruz._Firuz_
1 yorum:
Vişneleri gorunce once yazının yayım tarihine bakmısım gayriihtiyari:))
Ama yazıyı okuyunca tamam dedim.Dondurucu ne cok işe yarıyor değil mi ? Ellerinize saglık.
sevgilerimle,
Figen Karavaş
Yorum Gönder