MALZEMELER : ( 2 kişilik)
2 adet orta boy kabak
2 yumurta
1 su bardağına yakın beyaz peynir rendesi
Dereotu
5 yemek kaşığı un
Tuz
YAPILIŞI :
Kabakların kabuklarını ince bir şekilde soyup, rendenin geniş kısmı ile rendeliyoruz.
Rendelenen kabaklar sulanabilir suyunu hafifçe sıkarak alıyoruz.
Daha sonra diğer malzemeleri kabak rendesine ekleyip unun topak kalmamasına dikkat ederek karıştırıyoruz.
Bir tavada ısıttığımız sıvıyağın içine kaşık yardımıyla dökerek pişiriyoruz.
Yine kaşık yardımı ile tavada biraz yayarak mücverin kalın kalıp içinin iyi pişmeme riskini ortadan kaldırıyoruz.
Daha sonra afiyetle yiyoruz. :) Çok lezzetli oluyor. Şiddetle tavsiye ederim.. :)-Sinem-
2 adet orta boy kabak
2 yumurta
1 su bardağına yakın beyaz peynir rendesi
Dereotu
5 yemek kaşığı un
Tuz
YAPILIŞI :
Kabakların kabuklarını ince bir şekilde soyup, rendenin geniş kısmı ile rendeliyoruz.
Rendelenen kabaklar sulanabilir suyunu hafifçe sıkarak alıyoruz.
Daha sonra diğer malzemeleri kabak rendesine ekleyip unun topak kalmamasına dikkat ederek karıştırıyoruz.
Bir tavada ısıttığımız sıvıyağın içine kaşık yardımıyla dökerek pişiriyoruz.
Yine kaşık yardımı ile tavada biraz yayarak mücverin kalın kalıp içinin iyi pişmeme riskini ortadan kaldırıyoruz.
Daha sonra afiyetle yiyoruz. :) Çok lezzetli oluyor. Şiddetle tavsiye ederim.. :)-Sinem-
(Bir ufak eklemede benden;kabağın içine patates ve patlıcanda rendeleyebilirsiniz)
1 yorum:
ben çok severim mücveri patates kabak karışık yaparım çok lezzetli oluyo dereotuda yakışıyo tavsiye ederim,elinize sağlık
fatoş
Yorum Gönder