12 Mart 2008 Çarşamba

PATATESLİ OMLET

Bu omleti defne yaprağı'nda (http://defneyapragi.com/) görüp denedim geçtiğimiz pazar günü. Tarifi aynen uyguladım, sadece karabiber ekledim ek olarak.

2 patatesi soydum yıkadım ve rendenin küçük kısmıyla rendeledim (bu kısmı biraz uğraştırıcıydı) aslında iri tarafıyla rendelesem kolay olurdu ama pişmez korkusuyla ince rendeledim.

2 yumurta kırdım içine ve tuz-karabiber ekledim. İyice karıştırıp zeytinyağı koyduğum tavaya döktüm, kapağını kapattım. Bu arada incecik kaşar dilimleri hazırladım. Bir süre pişince omletin tersini çevirdim bir tabak yardımıyla, bir süre de o şekilde pişirdikten sonra kaşarları serdim ve omleti ikiye katladım.

Kaşarlar eriyene kadar ateşte tuttum ve sonrasında afiyetle yedik. Ben o sıralar grip olduğum için tadını anlayamadım ama eşim bayıldı tadına. _Saniye_

9 yorum:

Sinem dedi ki...

En kısa zamanda bir Pazar kahvaltısında deneyeceğim. Çok leziz görünüyor. Yahu bugün de kahvaltıyı yapamadım doğru dürüst. Yapılır mı bu şimdi?

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik . Cok guzel olmus.Tam hafta sonu kahvaltilarina gore. Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir gun diliyorum.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ YORUMCU ARKADAŞLAR VE BU BLOĞU TAKİBEDEN SEVGİLİ DOSTLAR...SİZE BİR SIR VERECEĞİM BU BLOG SAHİBİ HAKKINDA(SANİYE OLANI) BU BLOGCU SANİYE EN NEFİS YEMEKLERİ.KURABİYELERİ PASTALARI HEP KOCASINA..DİĞER ORTAĞINA VE YENİ DOĞAN BEBİŞE..GÖRÜMCESİNE.MİSAFİRİNEYAPIYOR YEDİRİYORR..PEKİ YA ZAVALLI ANNESİ NE HALDE BİLİYOMUSUNUZZ O ZAVALLI DÜNYA İYİSİ TEYZE MİSAFİR GELECEK DİYE BÖREK YAPMAK İSTİYOR..AMA BLOGCU KIZI İLGİLENMİYOR BİLE ZAVALLI ANACIĞIYLA VE ZAVALLI ANNECİKTE KONU KOMŞUYA YALVARIYOR NOOLUR BANA BİR BÖREK YAPIN DİYEE..TABİİ KOMŞULARI ARASINDA EN BECERİKLİ..EN MAHARETLİ.EN YARDIMSEVER OLAN BİR BAYANDA KÜÇÜCÜK YAVRULARINA ALDIRMADAN AKŞAM VAKTİ GİDİYORDA ZAVALLI ANNENİN BÖREĞİNİ YAPIYOR..YAA DUYDA İNANMA..BURLARADA SÜSLÜYOLAR PÜSLÜYOLAR YEMEKLERİ PASTALARI AMA GERÇEK HAYATTA BİR ANACIĞINA BÖREK YAPMIYOLAR..AMA BEN TAKİPTEYİM BU BLOĞUN KAYSERİ AYAĞINI SIKI SIKI TAKİPEDİP DURUMDAN SİZİ HABERDAR EDECEĞİM..SEVGİLER SAYGILAR:))

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
patateste omlete ne güzel yakisir dimi? Harika görünüyor valla, bir dahaki kahvalti masamda bende denemek isterim, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve öptüm..

dostkokusu dedi ki...

Dene tabi Sinemim, eminim beğeneceksiniz.

Teşekkürler Aybike hanım :)

Evet çok yakışıyor kevser. Firuz bi keresinde patates kızartmasına yumurta kırmıştı ve çok beğenmiştik tadını, bu da ona benziyor sadece böreksi hali :P hoşcakal

dostkokusu dedi ki...

Sevgili Beste, acaba annem neden o MAHARETLİ komşusundan istedi börek yapmasını? Kendi kızından daha güzel yaptığı için olmasın?
Börek de börek yani, o komşu keşke tarifini ve resmini gönderse de blogumuza koysak :) Hoşcakal MAHARETLİ, YARDIMSEVER ve de PEK BECERİKLİ BESTE :P (Bence sana da bir blog lazım)

Feyza Fidan dedi ki...

Harika bir omlet bu..Kimbilir kaşar peyniri nasıl güzel bir lezzet katmıştır..Ellerine sağlık bayıldım valla..
Sevgiler...

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
dostkokusu dedi ki...

Teşekkürler feyza, ben maalesef kaşarı biraz az koymuşum :) Bol bol koyacağım bir dahaki sefere, kaşar omlete gerçekten çok yakışıyor


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE