12 Haziran 2008 Perşembe

ETİMEKLİ PROFİTEROL









(ilk şekli üsteki tupperware'in soğuk pastalar için olan kalıbında yaptım kek kalıbı zannedilmesin,kek kalıbına yapışabilir:)



İşte uzun zamandır yazılmayı bekleyen tariflerden biri:) İlk diyalog yemeklerinde rastlamıştım bu pastaya ,profiterole olan aşırı ilgimden dolayı kalkıp hemen yaptım o gün.Sonraki günlerdede sık sık çeşitli şekillerde denemeler yaptım.Hepsi birbirinden lezzetliydi.Benim bir tarif defterim var ve oraya çok beğendiğim ve sık yaptığım tarifleri yazarım; bu pasta tarif defterimde yerini aldı bile:) Bazen taktılır kalırım bazı şeylere bu yemek olur ,pasta olur,kıyafet olur;huyumdur ;sanırım bu pastayada takıldım habire yaparım artık :)


Gelelim tarife;



muhallebi için:


1 kilo süt


1 bardak şeker


1 bardak un


1 paket vanilya


1 paket etimek


1 kaşık margarin(pişince)





1 bardak süt(krem şanti için)


2,5 bardak süt(çik. sos için)


krem şanti


çikolatalı sos



tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim.


Muhallebiyi ocaktan alalım ve ara ara karıştırarak ılıtalım


1 paket krem şantiyi süt ile çırpın


1 paket dr oetker çikolata sosunu tarifindeki gibi pişirip soğumaya bırakın


ılıyan muhallebinin içerisine krem şantiyi katın ve 1 paket etimeği 4 e kırarak muhallebili krem şantili karışıma ekleyip iyice karıştırın.


alt kısmını ıslattığınız borcama yada herhangi bir kalıba bu karışımı dökün,üzerine çikolata sosunu yayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.Soğudukça ve durdukça dahada güzelleşiyor. _Firuz_




7 yorum:

zarpandit_gokche dedi ki...

etimeklemi bu şimdi çok güzel gözüküyor yahu:)

Tijen dedi ki...

Güzel dileklere çok çok teşekkürler komşucuğum. Daha da büyük mutlulukları sen yaşa.

Sinem YAMAN dedi ki...

ını nın ını nın ınınınıııııııınnn
Firuz sahalara mı dönüyor yoksa? Özlemiştik tariflerini. Hoşgeldin. :)

Flame dedi ki...

Firuz; bende çooook severim.Bu tarifi ne zamandır yapmıyordum. Hatırlattın, sağol :)

Firuze&Saniye dedi ki...

Sayende biz de profiterolü basitçe yapmayı öğrendik Firuzum. Gerçeğini yapmak çok zor oluyor. Rulo muhallebiye ara verip bunu yapalım artık bir süre :)
Gerçek profiterole çok ama çok benziyor tadı _Saniye_

Firuze&Saniye dedi ki...

firuz sahalara döndü evet sinoşum :)bak artık resimle birlikte tarifide yazıyorum baya gelişme var yani:)
teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için gökçe evet etimekle yapılıyo ve gerçek prof tadında:)evet sanişim ruloya ara vermek güzel oldu bende sıkılmıştım artık hergün rulo yapmaktan şimdi favori bu artık cırkı çıkana kadar yaparım ben bunu:)

Firuze&Saniye dedi ki...

Gökçee, blogundan izin almadan birşey kopyaladım belki farketmişsindir.
Çok hoşuma gitti Necip Fazıl'ın sözü napayııımmm ;) _Saniye_

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE