

(ilk şekli üsteki tupperware'in soğuk pastalar için olan kalıbında yaptım kek kalıbı zannedilmesin,kek kalıbına yapışabilir:)
İşte uzun zamandır yazılmayı bekleyen tariflerden biri:) İlk diyalog yemeklerinde rastlamıştım bu pastaya ,profiterole olan aşırı ilgimden dolayı kalkıp hemen yaptım o gün.Sonraki günlerdede sık sık çeşitli şekillerde denemeler yaptım.Hepsi birbirinden lezzetliydi.Benim bir tarif defterim var ve oraya çok beğendiğim ve sık yaptığım tarifleri yazarım; bu pasta tarif defterimde yerini aldı bile:) Bazen taktılır kalırım bazı şeylere bu yemek olur ,pasta olur,kıyafet olur;huyumdur ;sanırım bu pastayada takıldım habire yaparım artık :)
Gelelim tarife;
muhallebi için:
1 kilo süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 paket vanilya
1 paket etimek
1 kaşık margarin(pişince)
1 bardak süt(krem şanti için)
2,5 bardak süt(çik. sos için)
krem şanti
çikolatalı sos
tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan alalım ve ara ara karıştırarak ılıtalım
1 paket krem şantiyi süt ile çırpın
1 paket dr oetker çikolata sosunu tarifindeki gibi pişirip soğumaya bırakın
ılıyan muhallebinin içerisine krem şantiyi katın ve 1 paket etimeği 4 e kırarak muhallebili krem şantili karışıma ekleyip iyice karıştırın.
alt kısmını ıslattığınız borcama yada herhangi bir kalıba bu karışımı dökün,üzerine çikolata sosunu yayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.Soğudukça ve durdukça dahada güzelleşiyor. _Firuz_
7 yorum:
etimeklemi bu şimdi çok güzel gözüküyor yahu:)
Güzel dileklere çok çok teşekkürler komşucuğum. Daha da büyük mutlulukları sen yaşa.
ını nın ını nın ınınınıııııııınnn
Firuz sahalara mı dönüyor yoksa? Özlemiştik tariflerini. Hoşgeldin. :)
Firuz; bende çooook severim.Bu tarifi ne zamandır yapmıyordum. Hatırlattın, sağol :)
Sayende biz de profiterolü basitçe yapmayı öğrendik Firuzum. Gerçeğini yapmak çok zor oluyor. Rulo muhallebiye ara verip bunu yapalım artık bir süre :)
Gerçek profiterole çok ama çok benziyor tadı _Saniye_
firuz sahalara döndü evet sinoşum :)bak artık resimle birlikte tarifide yazıyorum baya gelişme var yani:)
teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için gökçe evet etimekle yapılıyo ve gerçek prof tadında:)evet sanişim ruloya ara vermek güzel oldu bende sıkılmıştım artık hergün rulo yapmaktan şimdi favori bu artık cırkı çıkana kadar yaparım ben bunu:)
Gökçee, blogundan izin almadan birşey kopyaladım belki farketmişsindir.
Çok hoşuma gitti Necip Fazıl'ın sözü napayııımmm ;) _Saniye_
Yorum Gönder