24 Temmuz 2008 Perşembe

FAALİYET 1 - TUZ HAMURU


Okullar tatile girdiğinden beri Nehir evde çok sıkılıyor, ya sürekli çizgi film izlemek istiyor ya da hiç durmadan kendisiyle oynamamızı. Kreşte hergün farklı bir faaliyet yapmaya alıştı ne de olsa, ben de düşündüm onun için napabilirim diye ve hergün olmasa da birkaç günde bir birlikte değişik bir faaliyet yapmaya karar verdim. Kendi kreş günlerimi kafamda canlandırarak onu eğlendirecek şeyleri bulacağım.
Kağıt katlayarak hayvanlar nesneler oluşturmak, tuz hamuru, ayakkabı bağlamayı öğretmek için kağıttan ayakkabı yapmak, yün iplerden bi çembere sararak değişik hayvanlar yapmak... Bunlar kendi çocukluğumdan en çok aklımda kalanlar, onları yaz tatili boyunca kızıma aktarmayı planlıyorum :)
Ve bunun ilki tuz hamuru.

-1 su bardağı un
-1/2 su bardağı tuz
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-yeterince su

Azar azar su katarak hamuru yoğurdum, orta sertlikte bir hamur elde etmek gerekiyor. Eğer su fazla kaçarsa ele yapışıyor ve hamura şekil vermek zorlaşıyor.

Fırın kağıdının üzerine koyduk hamuru ve Nehirle birlikte baykuş şekli verdik. Baykuşumuz orda dinlenirken biz Nehir'le birlikte büyük bir hızla antep fıstığı yemeye başladık :) Kabukları lazımdı çünkü :P
Antep fıstığı kabuklarıyla baykuşun kanatlarını göz çevresini kulaklarını ve pençelerini yaptık. Son olarak birer tane kayısı yedik ve onun çekirdeklerinden de gözlerini yaptık :) Bir de duvara asabilelim diye kürdan yardımıyla kafasına bir delik açtık.
Fırın tepsisine aktardım ve 200 derecede 20-30 dak kadar pişirdim. Kalınlığına göre süre değişecektir mutlaka. Ben sık sık kapağı açıp kontrol ettim sertleşmiş mi diye. İyice sertleşince fırını kapattım ancak bir süre içerisinde beklettim yine de baykuşumuzu.
Ertesi gün Nehir onu suluboyayla boyadı ve ben ona uygun bir yer ararken anne şuraya asalım nolur dedi, yani mutfağın kapı boşluğuna, astık çok da güzel durdu bence :) Vernik aldığımda üzerine vernik de geçeceğim ki pırıl pırıl olsun.

Son resmi Nehir çekti, neden hep sen çekiyorsun Baykuşumu ben de çekeceğim diyerek :)

_Saniye_

4 yorum:

Flame dedi ki...

Saniye süper bir fikir bu, ben ne şekil yapsam acaba :)

Alpere sorsam kesin aslan diyecek o da çok zor.Nehir'e söyle süper resim çekiyor, ve de çok becerikli. Sevgiler...

dostkokusu dedi ki...

Zor değil aslında alev yaa, internetten aslan kafası şablonu bulursan çok kolay, aynı şekilde sizde yelelerini burnunu falan kabukla belirginleştirirsiniz. Baykuşu ben nasıl yaptım sanıyorsun (şablon buldum :P )

SİNEEEEEMM SANA DA BURDAN SESLENİYORUM BAYKUŞUMUZU GÖR :)

Sinem dedi ki...

Sanişşşş;
İnanmıyorum size. Neler yapmışsınız böyle. Hem de Baykuş inanılmazz. Bu ne yetenektir , bu ne zekadır, bu ne yaratıcılıktır karrrdeşim böyle. İnanılllmaaazz. Nehir'e söyle size gelince el koyacağım o baykuşa hohoho. :)

dostkokusu dedi ki...

Sen yeterki gel Sinoşum, biz sana daha güzelini de yaparız :)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE