1 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nışasta
2 kaşık margarın yada tereyağ
10 yemek kaşığı şeker
vanılya
ara kat:kakaolu bısküvı
üzerıne :kakao
Margarın ve vanılya harıç malzemelrı muhallebı kıvamında süreklı karıştırarak pışırıyoruz.Ocaktan alınca margarın ve vanılya ekleyıp 5-10 dk çırpıyoruz.ıslattığımız kalıba yada borcama yarısını döküyoruz.Araya kakaolu bısküvı dızıyoruz ,tekrar kalan karışımı döküyoruz.Üzerıne ıçılebılır kakao serpıyoruz sıcak muhallebının üzerınde erıyo ve tadı çıkolatalı sos gıbı oluyor.(Dılersenız çıkolatalı sos yapıp dökebılırsınız)
Pek çok değışık tarıf bulabılırsınız tavuk göğsüne daır.Ben sadece unla yaılanları pek beğenmıyorum hamursu bır koku oluyo o nedenle nışasta karıştırılanı tercıh edıyorum,kıvamı ve tadı müthış oluyor.
Havuçlu Toplar(bana göre ev cezeryesı)
6-7 tane orta boy havuç
1 su bardağı şeker
1 paketten bıraz az bısküvı
yarım çay bardağı su
hındıstan cevızı
cevız(ben katmadım ama annem cevızlı yapıyor ve güzel oluyor)
Havuçları rendeleyıp su ve şekerle suyunu çekene kadar pışırıyoruz.Bısküvılerı rondodan geçırıyoruz.Soğumuş olan havuçla karıştırıp mınık topar yapıyoruz.Hındıstan cevızıne buluyoruz.
(dılersenız beyaz çıkolatalı sosa bulayabılırsınız ) _Fıruz_