Geçen hafta annemleri ziyaretimizde yapmıştım bu böreği..uzun zamandır aile efradı tarafından istek alan dolama börek;domates ve salatalıkla akşam yemeği niyetine yendi o gün.Çok övgü aldığınıda belirtmeden geçemiycem:)Hatta bir tepside büzgü börek yaptım ;2 tepside bitti.Onun yapım aşamalarını çekme fırsatım olmadığı için yayınlamıyorum.Çünkü resim olmadan anlaşılması pek mümkün değil.Bir dahaki börek menüsünde onuda yayınlarım artık.
Annem açma hamurla yapardı eskiden dolama böreği,bense yufkadan yapmaya mahkumum her zaman(nedeni malum)Yufka çıktı mertlik bozuldu:)
Tarifin klasik börek tariflerinden pek farkı yok;
1 kilo yufka
2 yumurta
sosu:1/2 bardak süt,1/2bardak yoğurt,biraz sıvıyağ
içi:kıyma(miktarı hep göz kararı yapmışımdır sinoş kızma bana ama inan bilmiyorum,tahmini yarım kilo diyeyim bari; nolur nolmaz senden korkulur:)
1 soğan,karabiber,tuz,pul biber
iç malzemelerini pişirip kenarda soğumaya bırakıyoruz
yufkayı tezgaha seriyoruz ve sosu sürüyoruz;bir ucu diğeriinin yarısının üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz yani tam kapatmıyoruz ,düz olan kısma kımayı koyuyoruz ve yuvarlıyoruz.
yuvarlak tepsiye yada düz tepsinin ortasına rulo şeklnde dolamaya başlıyoruz.Bu şekilde bütün yufkaları bitiriyoruz.
Üzerine ;kalan sosa 2 yumurta sarısı kırıp bu karışımı sürüyoruz.
190 derecede pişiriyoruz_Firuz_
4 yorum:
Fürüs sadece foto koymakla olmuyor haciiii. Tarifi de yaz bi zahmet. Zaten yoksun ortalıkta. Protesto ediom seni yazı eklemediğin için. Hıh.. :)
Aynen Sinem, fotoyu görünce dedim bu kesin Firuz :)
Olmuyor böyle amaa :)))
haklısın siinoşumda gelde bir gör bendeki telaşı
son 2 aydır evde traifk yoğun biliyosun
malum sueda'dan dolayı aylardır ilgilenemiyodum siteyle ;üstüne birde misafirler eklenince pilim bitti:P
şarj edilmem gerek:)
artık ramazanda güzel tariflerle aranızda olmayı umuyorum...
HA şööle. Şimdi olmuş. :) Ramazanda tarif bekliyorum eşime yapmak için. Hadi gayret firuzum.
Yorum Gönder