11 Kasım 2009 Çarşamba

BAHAR PASTASI (PRATİK PASTA)




Bahar pastası deyince akla rengarenk bir pasta geliyo dimi;bu sonbahar pastası :)İşin aslı bu pastanın mucidi bahar isimli bir arkadaş.Yemek 24 sitesinde en çok övgüyü alan pasta olması pastayı denememdeki en büyük sebep,birde çikolatanın o cazibeli görüntüsü olunca denemek şart oldu.İyiki de denemişim,mutfağım rulo muhallebiden sonra bir pratik lezzetle daha buluştu
ŞİDDETLE ÖNERİLİR:)
Tarifimizi http://mutfaktasanat.blogspot.com/ 'un ev sahipliği yaptıgı porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyoruz.
1 adet kakaolu hazır pasta altı keki(uno tercih ediyorum)
2 paket fındıklı pudıng(tercihim dr oetker)
1 adet krem şanti
dilediğiniz kadar fındık(bol olursa güzel oluyo)
süt
kekı ambalajından çıkartmadan üzerindeki kagıdı yırtıp açıyoruz
kek plastık kalıbındaken 1-2 cm lik kareler halinde kesiyoruz
pudingin birini 2,5 su bardagından 1-2 parmak fazla sütle pişirip kestiğimiz kekin üzrine dökerek karıştırıyoruz.İyice harmanlayın kaşıkla (ezmeden)
bulamaç halindeki karışıma fındıkları ekleyip kendi plastik kalıbında hafif bastırarak üzerini düzeltiyoruz
uygun bir tepsiye ters çeviriyoruz
1,5 su bardagından biraz fazla sütle işirilen 2. pudingi pastanın üzerine döküyoruz
1 su bardagından 1 parmak eksik sütle hazırladıgımız krem şantiyi üzerine yayıyoruz
en son kakao yada antep fıstıgı serpiyoruz
dilrseniz içine ve üzerine çikolata parçacıkları koyabilirsiniz
_firuz_

4 yorum:

Özlem dedi ki...

İster bahar olsun ister sonbahar ben bu pastayı her mevsim yerim valla :) ellerine sağlık super olmuş

dostkokusu dedi ki...

teşekkürler özlem aynen bende;hiç affetmem yerim:)

DUSBAHCESI dedi ki...

Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com

Alime dedi ki...

Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE