19 Ekim 2009 Pazartesi

GÜNLÜK TURŞU



Adı bıraz tuhaf geldı dımı:) Evet tahmın ettıgınız üzere bu kolayca hazırlanıp hemen servıse sunulabılen 15-20 gün buzdolabında saklayabılecegınız (bızım evde 1 günde bıten) türden bır turşudur kendılerı.. Her ne kadar annem daha güzel yapsada evde kuru fasulye varsa mutlaka bu turşuda vardır.Tabı kışın ınce patlıcan bulmak zor oldugu ıçın sadece bıberle yada ıçınız elverırse hormonlu patlıcanlarla yapabılırsınız!Bu aıle gelenegını bozmamak ve o enfes lezzetı mıdeye ındırmek adına evımızde hazır turşu kuru fasulyenın partnerıdır her zaman:)
(noktalama ışaretlerı olmadan yazmak durumundayım affedın pc de sorun var)
Patlıcanlar ve bıberler uzunlamasına tam koparmadan kesılerek kaynayan suya atılır ve parçalanmadan yumşayıncaya kadar haşlamaya bırakılır
Bu arada suyu hazırlanır.Damak tadınıza göre lımon suyu ve su karışımı eklenır.Bol sarımsak soyulur ve ıncecık dogranır . Bol nane(en önemlı malzeme budur)eklenır
Haşlanan patlıcan ve bıberler sudan süzülüp bu karışıma eklenır ve buzdolabında soguyunca afıyetle yenır.
Malzemeler patlıcan ve bıbere ışledıgı ıçın ertesı gün daha lezzetlıdır.Turşunun suyu ıçındekı patlıcan ve bıberlerden daha çok ragbet görür bılgınıze...
_Fıruz_

8 yorum:

nurmutfakta dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN



46. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com/

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

19 EKİM 2009 - 2 KASIM 2009

TARİHLERİ ARASINDA

http://nurmutfakta.blogcu.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA "

BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

Kevser dedi ki...

Canim,
harika bir fikir ve lezzet, icinde nane olmasi da onlara nasil da güzel bir lezzet ve aroma katmistir, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve kocaman öptüm

dostkokusu dedi ki...

teşekkürler canım,tavsiye ederim gerçekten harika bişey:)

muko dedi ki...

çok güzel bir şeye benziyor hormalular daha tam olarak tezgahları doldurmadan önce denemek gerek,eline sağlık...

lavantin dedi ki...

Bu tursunun Antep de farkli bir versiyonu yapilir ve adi da dagli tursusudur.
O sebepten dikkatimi cekti. Kisin kuru biber ve lahanayla denemeni mutlaka tavsi ederim. Hatta lahana´nin ne kadar yakistigina inanamayacaksin.
Ben yaz kis elimin altin da kabak da dahil ne varsa kullaniyorum.:))

Bir not: Biz suyuna bir tatli kasigi biber salcasi da ekleriz, belki denemk istersin.
Hayirli cumalar...

dostkokusu dedi ki...

teşekkür ederim lavantin
iyi fikir lahana ve kuru biber
salçayıda deniycem canım
önerilerin ve ziyaretin için teşekkürler..
hayırlı cumalar..

dostkokusu dedi ki...

muko teşekkür ederım evet hormonlular gelmek üzere hatta gdo lularda kapımızda , bol bol sebze tüketmek gerek

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik ,cok nefis görünüyor annemde yapar bu tursuyu ,ama annem olgunlasmamis üzümleri yani biz koruk deriz onun suyuyla yapar eksi eksi cokta nefis olur,ben denememistim hic bu gün yapmaya karar verdim ararken sizin sayfaniza girdim ellerinize saglik sevgiler.............http://seherinorguleri.blogcu.com/

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE