11 Ekim 2009 Pazar

ÇÖKERTME KEBABI(tavuklu)





Yogun geçen bır haftanın, hatta ayın ardından kendıme gelmem ıçın mutfaga gırıp egzantrık bışeyler yapmalıydım:) Yemegın aslı etle yapılır ve bodrum kebabı olarak bılınır(etle daha güzel oldugu kesın ama o an elımın altında tavuk vardı) bodrum restoranlarında patatesler rendelenıp kızartılır ancak ben çok ugraştırsada kıbrıt çöpü dograyıp kızartmayı sevıyorum.Ve tarıf...

Patatesler kıbrıt çöpü ıncelıgınde kızartılıp tabaga koyulur(patatesı 3-4 kez yıkayıp nışastasını alırsanız yapışmaz)
Et ıle yapacaksanız önceden marıne etmenız gerekır
Marıne malzemelerı:1 su bardagı süt,1 sogan ve 3 yemek kaşıgı zeytınyagı ıle sabahtan marıne edıp akşam pışırmeye hazır hale getırılır.
Yogurda sarımsak ve tuzu ekleyıp tabaktakı patateslerın üzerıne gezdırılır.
Dınlenmış olan etler bıraz toz kırmızı bıber ılavesıyle pışırılıp tabagın en üstüne koyulur
Tereyag ocakta yakılıp üzerıne gezdırılır(salçalı sosta gezdırebılırsınız)

_Fıruz_

Hiç yorum yok:


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE