11 Mart 2013 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA


Uzun çoook uzun aranın ardından merhaba;
Bu nedensiz uzaklığın ardından güzel bir tarifle dönmek istedik
Aslında pek çok kişinin bildiği bir lezzet ancak ben biraz geç keşfettim
O kadar beğendik ki her misafire yapılır duruma geldi
Tıpkı ''rulo muhallebi'' gibi; bu pastada kurtarıcı tarifler kısmına eklendi yemek defterimde
yalnız ben bu tarifi 4-5 farklı ölçüde denemenin ardından ;en uygun ölçüleri kendime göre ayarlayıp ;kendimce ideal hale getirdim.
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker(çok şekerli seven 1.5 koyabilir)
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat(üzerine limon damlatılacak)
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un(cıvık kıvamlı olacak ben 1,5 su bardağı koydum çok cıvıksa ölçüyü arttırabilirsiniz)
1 küçük paket dr oetker kakao(3-4 kaşık kakao)

  Üzeri için: 1 kaşık kakao,3/4 su bardağı süt,üzerini sıvıyağda tamamlayın(çırpılıp,kek pişip ılıyınca dökülecek)

  Üzeri için: 1 su bardağı sütle çırpılmış krem şanti

  Üzeri için:dr oetker çikolata sosu

  Yapılışı:
   Şeker ve yumurtaları 6-7 dk çırpıyoruz;2 katına çıkıp köpük köpük olana kadar.
süt ve yağı ekleyip çok az karıştırıyoruz
  Eleğin üzerine biraz un kabartma tozunu ve vanilyayı koyup eleyerek hamuru karıştırıyoruz
karbonatı direk bamura koyup üzerine limon damlatıp köpürmesini sağlıyoruz(tadı vurmasın diye)
  Unuda katıp karıştırın ve en son kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz
yağlanmış ve un serğpilmiş dikdörtgen yada yuvarlak borcama döküyoruz
  Fazla kabarmıyor ;zaten üzerine kremada ekleyeceğimiz için kabarmaması daha iyi bence
eğer çok kabarık isterseniz daha küçük fırın kabına koyarak pişirebilirsiniz
    Kısa sürede pişiyor.Diğer kekler gibi değil.15-20 dk dan sonra kabarmışsa kürdanla kontrol edin.Kürdan temizse hemen alın fırından.
   Çikolata sosunu tarife göre pişiriyoruz(bunu daha evveldende yapabilirsiniz soğuması gerekiyor çünkü)
  Kek ılıyınca üzerine süt yağ ve kakaodan oluşan sosu gezdiriyoruz(daha ıslak isterseniz 1,5 bardak dökebilirsiniz sosu)
  Kek soğuyunca hazırladığımız krem şantiyi üzerine döküyoruz
  En son soğumuş olan çikolata sosunu döküp ya benim gibi dayanamayıp hemen yiyoruz ya da buzdolabında 1-2 saat soğutup afiyetle yiyoruz:)...
  Pastamızı'' http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ''porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyoruz.
_firuz_






9 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.

dostkokusu dedi ki...

teşekkürler canan;sevgiler...

gelibolu17 dedi ki...

Çok teşekkürler canım güzel tarifin için,elllerine dost yüreğine sağlık,şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/aglayan-pasta.html gene beklerim,selamlar :)

dostkokusu dedi ki...

teşekkürler gelibolu17
sevgiler...

birsence dedi ki...

bayıla bayıla yediğim bir pastadır ellerinize sağlık...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

en sevdiğim pastalardandır :) eline sağlık

dostkokusu dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar...

Asuman la dedi ki...

nefiss oluyor gerçekten sorunsuz bi tarif yapmayan kalmasın diyorum herkes bir kere pişirsin :) ellerine sağlık

Ramazan Taşdemir dedi ki...

Gerçekten Süper Çok BEĞENDİM Başarıların Devamını Dilerim




Ankara Evden Eve Nakliyat Şirketleri Olarak Ofis Büro Depolama Ve Şehirler Arası Evden Eve Taşımacılık Hizmetleri Vermekteyiz Bizi Arıyarak Tüm Hizmetlerimizden Yararlana Bilirsiniz


Seo
Ankara Nakliyat
Dikmen Nakliyat
Balgat Nakliyat
İncek Nakliyat
Eryaman Nakliyat
Eryaman Nakliyat
Eryaman Nakliyat
Çayyolu Nakliyat
Keçiören Nakliyat
Etlik Nakliyat
Etlik Nakliyat
Çankaya Nakliyat
Çankaya Nakliyat
Sincan Nakliyat
Mamak Nakliyat
Şehirler Arası Nakliyat
Etimesgut Nakliyat
Elvankent Nakliyat
Ankara Nakliyat
İstanbul Evden Eve Nakliyat
Pursaklar Nakliyat
Pursaklar Nakliyat
Kayseri Evden Eve Nakliyat
Şehirler Arası Nakliyat
Etimesgut Nakliyat
Joomla Temaları


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE