14 Ekim 2008 Salı

ELBASAN TAVA







Yıllardır yemek sitelerinde resimlerini görüp iç geçirdiğim bir yemeği nihayet soframla ve midemle buluşturdum:) Anlatılmaz güzellikte bir lezzet ,tam eşimin ve benim yemek zevkimize hitab eden bir karışım.Pek düzgün servis edemedim her zamanki gibi zamanla yarışıyodum :)Neyse fazla uzatmadan tarife geçeyim;


500 gr kuzu kuşbaşı


3 adet havuç


2 adet küçük boy patates


2 adet küçük yada 1 büyük soğan


bezelye(evde yoktu eklemedim ama bir dahaki sefere ekliyeceğim)


baharat




sosu:1 su bardağı yoğurt


3 kaşık un


2 yumurta


üzeri için kaşar peyniri dilimleri




Eti haşlıyoruz.Tavada soğanları kavurup süzdüğümüz eti ilave ediyoruz.Havuç ve patatesi ekleyip biraz çeviriyoruz.Eti haşladığımız suyu tavaya malzemeleri bir parmak geçecek şekiilde döküyoruz,haşlanmış bezelyeyi, tuzunu karabiberni katıp havuç patates yumşayana kadar pişiriyoruz.Ocağı kapatıp sebzeli eti suyunu( eğer varsa)süzüp borcam yada fırın kabına alıyoruz.Başka bir kapta yoğurt ,un ve yumurtayı çırpıp fırın kabındaki etl sebzenin üzerine döküyoruz.En üst kısıma kaşar dilimlerini dizip 175 derecede kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz._Firuz_


8 yorum:

Sinem dedi ki...

Firuzum;
Kendini aşmış gördüm seni.
Hem yemek yapmışsın, hep düzgünce fotoğraflamışsın, hem de tarifini yazmışsın. :) Büyük gelişme, çok büyük gelişme bunlar. Tarihi kayıtlara geçmesi iyi olmuş. Hohohoho. Öptüm seni. Eline sağlık. Leziz görünüyor.

Flame dedi ki...

Firuzcum, bizim burada sade olarak servis ediliyor hep. Sebzelisini ilk kez görüyorum. Bende çok sever ve arada yaparım. Daha kolayını sorarsan etin üğzerine hazır beşamel sosu döküp pişirebilirsin. Çokkk basit :)

Flame dedi ki...

Huuu huuuu, sesimi duyan var mı? Kızlar, nasılsınız? Bir ses verin, merak ettim sizi.

dostkokusu dedi ki...

İyiyiz çok şükür Alevcim,işlerin yoğunluğundan maalesef ihmal ettim, Firuz da hastalıklarla boğuştu. oooooo 14 ekim diyo ya :S nerdeyse 1 ay olmuş. Silkelenelim biz bir :) Teşekkür ederiz Alev uyandırdın bizi, öptüm... _Saniye_

defne yaprağı dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Dün bende patlıcanlısını yaptım,misafirlerime.Patatesli ve bezelyeli bilmiyordum.Deneyeceğim.Sağlıcakla kalın...

Adsız dedi ki...

şu elbasan tavadan sıkıldık artık..bi zahmet bu konuya parmak basan olurmu acep:)

dostkokusu dedi ki...

SONUNDA YAZABILDIM:)
ALEVCIM BIZI MERAK ETTIĞIN IÇIN TEŞEKKÜRLER CANIM SANIYENINDE DEDIĞI GIBI BI SÜRE HASTALIKLA MÜCADELE ETTIK ÇOK ŞÜKÜR IYIYIZ.
ŞIMDI SAHALARA DÖNME ZAMANI:)BU ARADA BEŞEMAL SOSLADA DENIYCEM CANIM TEŞEKKÜRLER
MERYEM HANIM SITEMIZI ZIYARETINIZ BIZI MUTLU ETTI PATLICANLI HIÇ AKLIMA GELMEMIŞTI ;DENIYCEM...
BESTE HANIM HAKLISINIZ ÇOK ARA VERDIK AMA UMARIM EN KISA SÜREDE TELAFI EDERIZ SEVGILER...
SINEMCIM SENIDE ÖPÜYORUM CANIM:)

zarpandit dedi ki...

cok guzel gozukuyor nar gibi kızramıs enfes ya:)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE