24 Eylül 2008 Çarşamba

MİM

Sinoşumuz bizi mimlemiş hemen ben kendi adıma yazayım ;


İsminiz? Saniye
Nerelisiniz? Ürgüp
Yaşadığınız Yer? Kayseri
Mesleğiniz? Mimar
Hobileriniz? Puzzle yapmak, kitap okumak, maket yapmak, pasta ve kurabiye yapmak :)
Evli misiniz? Evet
Kaç çocuğunuz var? Bir kızım var
En sevdiğiniz yemek? Pizza, mantı, brokoli....
Sevdiğiniz müzik türü? Ruh halime göre değişir :) Caz ve heavy metal dışında hemen hemen her türü dinleyebilirim
Nerelere gitmek istersiniz? Mekke-Medine, Mısır, İtalya (Roma-Venedik), İspanya (İbiza) , Mardin.... :)

16 Eylül 2008 Salı

SEVGİLİ SULU KÖFTEM:)


ayy ne fena çıkmış resim şimdi farkettim:) iftara yetişmeye çalışan bu acemi fotocuyu affedersiniz umarım:P
gelelim yemeğin ismine:)Ben tam anlamıyla sulu köfte delisiyim diiyebilirim(o nedenle adı sevgili sulu köftem)Issız bir adada yanıma alacağım üç şeyden biri sulu köftem ;biri mantı ;diğeride pc olabilir:)bol bol yer yazarım size oralardan artık:P ayy pek geyik oldu bu yazı ama sanırım sinirlerim yıprandı; bugünlerde kendimi iyi hissetmiyorum işi geyiğe vurdum.Kızım biraz rahatsız onun stresini atmak için oturdum pc başına;fırsat bu fırsat dedim;birde sanişimin 'firuz kız uyurken bari yaz '' gazıyla yazmaya başladım.
gelelim tarife;
köfte malzemeleri:
250 gr kıyma
1 yumurta
1 soğan
1/2çay bardağı pirinç
bir tutam maydonoz(bir tutam ne demekse artık !!sırf ölçü vermiş olmak çin yazdım ;sinem korkusu:P
baharat(karabiber,çok az kimyon yada köri,tuz)
sosu ve sebzeleri:
1 büyük patates
2-3 adet havuç
2-3 bardak su
nane
sosu:
1 bardak yoğurt
1 yumurta
köfte malzemelerini yoğurun(soğan ve maydonozu çok minik doğrayın) ve unlu tepsiye minik yuvarlaklar yaparak koyun.Tepsiyii sallayın ve köftelerin her yeri unlansın
tencerede havuç ve patatesleri yağda biraz kavurun; suyu ekleyip;sebzeler pişmeye yakın tuz atın ve köfteleri ilave edin ve pişirin
pişmeye yakın yoğurtla yumurtayı çırpın ve sulu köfteli karışıma ekleyin.Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın
tavada tereyağını kokusu çıkana kadar ısıtın ve içine nane katın;dilerseniiz servis yaparken dilerseniz tencereye katabilirsiniz._Firuz_

13 Eylül 2008 Cumartesi

FIRIN POŞETİNDE TÜRLÜ




Aylardır evde duran ve kullanılmayı bekleyen fırın poşetlerini nihayet değerlendirdim :)
Türlüyü çok severim, bol çeşitli olursa daha çok severim, ama bu defa havuç ve taze fasulye eklemeden yaptım.
Fırın poşetinde lezzeti nasıl olur acaba diye endişelendim pişerken, ama çok güzel oldu. :)






Malzemeler:
- 2 adet küçük boy patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet domates
- 2 adet orta-küçük patates
- 1 adet kuru soğan
- 500 gr kuşbaşı et

- 1 tatlı kaşığı salça (biber salçası kullandım)
- kekik
- tuz
- karabiber
- pul biber
- zeytinyağı


Sebzeleri küp küp doğradıktan sonra baharatları ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıp fırın poşetine dolduruyoruz. Poşetin ağzını sıkıca bağladıktan sonra 5-6 yerden iğneyle delikler açıyoruz ve fırın tepsisine ya da herhangi bir fırın kabının içerisine yerleştiriyoruz (deliklerden dolayı yemeğin suyu sızabilir o yüzden) .
210 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz... _Saniye_

6 Eylül 2008 Cumartesi

TEYZEMİN BÖREKLERİ




Teyzecim tatile geldiklerinde yapmıştı börekleri .Çok severim saç böreğini ama teyzemin yaptıkları iç malzemesindenmi yoksa elinin değmesindenmi bilemiycem ama pek lezzetli olur.Aslında baya oldu bu börekleri yapalı;unutmuşum,makinayı kurcalarken buldum.Ellerine sağlık canım teyzem (yaptığın o leziz pizza var sırada)
hamuru için un,su,tuz ve çok az mayayı yoğuruyoruz
iç malzemeleri:kıyma,soğan,yeşil biber,sarımsak,biber salçası,domates salçası ve baharatlar
soğan,biber ve sarımsağı rondodan geçiriyoruz
kıymayı ocakta çeviriyoruz biraz ve içine soğan ,biber sarımsak karışımını katıyoruz
kıymalı karışım pişmeye yakın salçaları ve baharatları katıyoruz
biraz çevirip alıyoruz ocaktan
hamurları küçük parçalara ayırıp oklavayla tabaktan biraz büyük açıyoruz
içimizi koyup kapatıyoruz ve teflon tavada pişiriyoruz._Firuz_

4 Eylül 2008 Perşembe

2 FAALİYET :)

Faaliyetlerimiz devam ediyor :) Geçen haftasonu bu civcivi yaptık, ondan önceki hafta da kurbacığı yapmıştık.
Civciv için babaannemizden sarı renk artmış yün ip aldık. Bir kolinin kenarından kestiğim parçanın üstüne bardakla bir daire çizdim, kestim ve ortasına da daha küçük bir daire şeklinde delik açtım. İpi delik kapanana kadar bu delikten geçirdim. Bu işlemi aslında Nehir yapmalıydı ama benim yapmam için ısrar etti :)
Kenardan makasla daire boyunca ipleri kestim. Tam ortadan bir iple düğüm attım.
Sonra kartonu çıkarabilmek için bir tarafından makasla kestim ve çıkardım. Ortaya bir ponpon çıktı. Aynı işlemleri daha küçük bir bardakla çizdiğim daireyi şablon olarak kullanarak tekrar yaptım. Küçük ponponu büyük ponponun üstüne yapıştırdım.
Son olarak civcivin gagası ve gözü için renkli kartonlardan minik parçalar kesip yapıştırdık :)



Kurbağa için internetten şablon indirdim ( http://www.kidsweb.de/basteln/frosch_aus_papprolle/frosch_bastelvorlage.pdf )Nehir onları yeşile boyadı, bende bu arada tuvalet kağıdı rulosunu yeşil kartonla kapladım. Kurbağanın parçalarını kestik makasla ve nehir onları ruloya yapıştırdı.


Tabi Nehir onu o halde bırakmadı, süslemek istedi. Tuhaf bir isim koyduğu kurbağayı odasına götürdü (ismi hatırlamıyorum) , 5 dakika sonra beni çağırdığında karşılaştığım manzara buydu :



:))) _Saniye_

3 Eylül 2008 Çarşamba

KARTOPU (BENCE RAFFAELLO :) )

Tarif Portakalağacı 'ndan. Aylardır yapılmayı bekliyordu, nihayet yaptım ve çok beğendik. Tadı Ferrero'nun Raffaellosuna çok benziyor.
Aslında beyaz çikolataya batırmak istiyordum ama maalesef evde yoktu, bitter çikolataya batırdım, görüntüsü çok güzel olmadı bu yüzden. Ama nasılsa bundan sonra sık sık yapılacak, değişik şekillere bürünecektir :) Mesela ortasına badem,fındık veya antep fıstığı konulabilir.

Malzemeler:

- 3-4 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı süttozu
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 200 ml çiğ krema

Hepsini bir kapta yoğurup, buzdolabında 1 saat kadar beklettim. Daha sonra minik toplar haline getirip küçük kağıt kalıplara koydum.
1 gün sonra tadı daha da güzelleşmişti, 2 gün sonra 4 adet kalmıştı, onlar daha da güzeldi. Yani 1-2 gün önceden yapmakta fayda var :) _Saniye_

1 Eylül 2008 Pazartesi

HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN


Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Kim Allah Teala yolunda bir gun oruc tutsa, Allah onunla ates arasına, genisligi sema ile arz arasini tutan bir hendek kilar.'' Tirmizi, Cihad 3, (1624).

“Oruçlunun uykusu ibadettir. Susması tesbihtir, amelleri misliyle kabul edilir, duası makbuldür, günahı affedilir.” buyuruyor Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz.

Hz. Cabir radiyallahu anh anlatiyor: "Her iftar vaktinde Allah tarafindan (cehennemden) azad edilen kimseler bulunur. Bu, (Ramazanin) her gecesinde olur."

Bu ayda her kim oruçlu bir mü'mine iftar edecek bir şey verirse, yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve Cehennemden azat olmasına sebep olur. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmeden onun kadar sevaba kavuşur.

''Ramazan ayında, hasta veya ruhsat sahibi olmaksızın kim bir günlük orucunu yerse, bütün zaman boyu oruç tutsa bu orucu kaza edemez.''


Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE