3 adet yufka
4-5 adet patates
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp eziyoruz. Süt,yumurta, tuz ve biraz karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir yufkayı tezgaha serip üzerine karışımı sürüyoruz. Diğer bir yufkayı üzerine koyuo yine karışımdan sürüyoruz. Son yufkayı da serip karışımı sürdükten sonra üç yufkayı birden rulo yapıyoruz. Çok uzun bir rulo oluştuğu için ortadan ikiye bölüyoruz ve dikkatlice bir tepsiye aktarıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Bir gün sonra (eğer acil lazımsa en az 2-3 saat sonra) buzdolabından çıkarıp yaklaşık 1.5 cm lik dilimlere bölüyoruz ve yağda kızartıyoruz. _Saniye_
4 yorum:
ellerine sağlık saniş, tam pazar kahvaltısına göre, bu hafta sonu deneyeceğim inşallah :)
harikasın vallahi leri çok canım çektiiii:)
Evet leziz görünüyor. Ben de deneyeceğim. Kilolarımı verdikten sonra :D
Bu tarifi çok beğendim. Zaten yufkalı çeşitler hep ilgimi çekmiştir. Nedenini beni görürseniz anlarsınız :)))
Bundan yapıp buzluğa atıcam en kısa zamanda. Aniden gelecek olan misafirler için çok pratik olacak eminim.
Ellerine sağlık sanişim.
Yorum Gönder