1 Şubat 2008 Cuma

PATATESLİ RULO BÖREK

Malzemeler:
3 adet yufka
4-5 adet patates
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz
Karabiber

Patatesleri haşlayıp eziyoruz. Süt,yumurta, tuz ve biraz karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir yufkayı tezgaha serip üzerine karışımı sürüyoruz. Diğer bir yufkayı üzerine koyuo yine karışımdan sürüyoruz. Son yufkayı da serip karışımı sürdükten sonra üç yufkayı birden rulo yapıyoruz. Çok uzun bir rulo oluştuğu için ortadan ikiye bölüyoruz ve dikkatlice bir tepsiye aktarıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Bir gün sonra (eğer acil lazımsa en az 2-3 saat sonra) buzdolabından çıkarıp yaklaşık 1.5 cm lik dilimlere bölüyoruz ve yağda kızartıyoruz. _Saniye_

4 yorum:

irem dedi ki...

ellerine sağlık saniş, tam pazar kahvaltısına göre, bu hafta sonu deneyeceğim inşallah :)

Adsız dedi ki...

harikasın vallahi leri çok canım çektiiii:)

Sinem YAMAN dedi ki...

Evet leziz görünüyor. Ben de deneyeceğim. Kilolarımı verdikten sonra :D

HiL@L Karakaya dedi ki...

Bu tarifi çok beğendim. Zaten yufkalı çeşitler hep ilgimi çekmiştir. Nedenini beni görürseniz anlarsınız :)))

Bundan yapıp buzluğa atıcam en kısa zamanda. Aniden gelecek olan misafirler için çok pratik olacak eminim.

Ellerine sağlık sanişim.

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE