22 Nisan 2008 Salı

TAZE HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Geçen hafta aldığımız Hindistan cevizini nasıl değerlendirebilirim diye internette gezinirken bu tarife rastladım. Şimdi Link vermek için o blogu tekrar aradım ama bulamadım :( Blogun ismini de hatırlayamadım.

Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı süt
- 2 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3/4 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1/2 limon suyu
- 2 yemek kaşığı kakao
- kabartma tozu ve vanilya

Şekerle yumurtayı çırpıyoruz. Un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp eliyoruz. Limon suyu ve sütü karıştırıyoruz. Yumurta şeker karışımına bunları da ekleyip kaşıkla karıştırıp yarısını kek kalıbına döküyoruz, diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz, onu da kalıba döküp kaşıkla zigzag çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170-180 derecedeki fırına sürüyoruz. _Saniye_

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR BU KEKİ BEN TATTIM GÜZELDİ.SANİYE ABLAMIN DENEMELERİNİN DEVAM ETMESİ DİLEĞİYLE:))) NEDE OLSA ONDA PİŞEN BANADA DÜŞÜYO:)-ELİF-

Firuze&Saniye dedi ki...

Afiyet olsun Elif, beğenmene sevindim :)

Tijen dedi ki...

Linkinizi ekliyorum Mutfakta Zen'in dost ve komşuları listesine!

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE