14 Mayıs 2008 Çarşamba

MANTARLI ET KAVURMASI




Malzemeler:


-mantar

-dana eti veya kuzu eti

-soğan

-kekik

-karabiber

-kırmızı toz biber

-pul biber

-tuzot

-tuz

-zeytinyağı

Minik doğranmış eti ve incecik dilimlenmiş mantarı kısık ateşte kapağı kapalı tencerede zeytinyağıyla biraz pişiriyoruz, soğanı doğrayıp ekliyoruz ve kavuruyoruz. Pişmeye yakın baharatları da ekliyoruz. _Saniye_

2 yorum:

Sinem YAMAN dedi ki...

Saniş neden soğanı önce yapda öldürmedik? Bize şimdiye kadar öyle öğretildi ya... Bir de bu yemeğe biraz sarımsaklı çeşni ya da 1-2 diş sarımsak atsak da güzel olacakmış gibi sanki...

Firuze&Saniye dedi ki...

mantarlar geç piştiği için soğanlar soğanlıktan çıkıyor sinoş, o yüzden bazen böyle sonradan ekliyorum ben,nasılsa yine kavurmuş oluyorum.
Sarımsak konusunda haklısın, ben unuttum ama sen unutma :)

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE