-mantar
-dana eti veya kuzu eti
-soğan
-kekik
-karabiber
-kırmızı toz biber
-pul biber
-tuzot
-tuz
-zeytinyağı
Minik doğranmış eti ve incecik dilimlenmiş mantarı kısık ateşte kapağı kapalı tencerede zeytinyağıyla biraz pişiriyoruz, soğanı doğrayıp ekliyoruz ve kavuruyoruz. Pişmeye yakın baharatları da ekliyoruz. _Saniye_
Minik doğranmış eti ve incecik dilimlenmiş mantarı kısık ateşte kapağı kapalı tencerede zeytinyağıyla biraz pişiriyoruz, soğanı doğrayıp ekliyoruz ve kavuruyoruz. Pişmeye yakın baharatları da ekliyoruz. _Saniye_
2 yorum:
Saniş neden soğanı önce yapda öldürmedik? Bize şimdiye kadar öyle öğretildi ya... Bir de bu yemeğe biraz sarımsaklı çeşni ya da 1-2 diş sarımsak atsak da güzel olacakmış gibi sanki...
mantarlar geç piştiği için soğanlar soğanlıktan çıkıyor sinoş, o yüzden bazen böyle sonradan ekliyorum ben,nasılsa yine kavurmuş oluyorum.
Sarımsak konusunda haklısın, ben unuttum ama sen unutma :)
Yorum Gönder