7 Mayıs 2008 Çarşamba

PRATİK FASULYE :)


Fasulyenin zor pişmesinden şikayetlenen varsa işte çözümü. Köy fasulyesi..

Bu fasulye çeşidine annem pazarda rastlamış, satıcı ismi köy fasulyesi demiş ama eminim farklı bi ismi vardır. Özelliği ise normal fasulyenin aksine 10 dakikada pişmesi. Fasulye tanelerinin uçları siyah resimde fazla belli olmamış ama her tanenin ucunda var siyah leke. Hem lezzet hem görüntü hem de pişirme kolaylığı yönünden çok sevdim ben :)

Tarif vermeme gerek yok sanırım ama kabaca anlatayım. Fasulyeler suda haşlanır, bir tarafta da yağda soğanlar kavrulur,et, domates, salça baharatı eklenir. Haşlanan fasulyelere eklenir, biraz daha pişirilir. _Saniye_

3 yorum:

Sinem dedi ki...

Ayyyyyy. Buralarda bulabilir miyiz acaba bunuuuu? Çok leziz gözüküyor. Kolay yemek dedin mi orda biterim ben bilirsiniz. :)

Feyza Fidan dedi ki...

Saniyecim, fasülyenin kısa sürede pişiyor olması süper birşey.. Çokta lezzetli olmalı tadı..Çünkü çok nefasetli bir görüntüsü var..Ellerin dert görmesin canımcım..
Şeker hamuru ile ilgili soruna geçte olsa cevaplıyim ( inanki yakında adımı unutup gezecem ortalıkta :) hep aklıma geliyor 1 sn. sonra uçup gidiyor aklımda ne varsa)..
Şeker hamurunu kendimiz yapmıyoruz..Hazır kullamıyoruz. Bazen Fo marka bazende Bakels marka alıyoruz canımcım..
Kocaman öpüyorum seni...

dostkokusu dedi ki...

En iyisini yapıyorusunuz Feyzacım, şeker hamuru yapmak çok zahmetli geliyor bana, ve de değişik tarifleri denediğim halde oyun hamuru kıvamını bir türlü yakalayamadım.
Kayseri de tek marka şeker hamuru var o da hiç güzel değil :(
o yüzden ben bu şeker hamurlu pasta işini maalesef rafa kaldırdım bir süre için :( , öptüm...


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE