4 Eylül 2008 Perşembe

2 FAALİYET :)

Faaliyetlerimiz devam ediyor :) Geçen haftasonu bu civcivi yaptık, ondan önceki hafta da kurbacığı yapmıştık.
Civciv için babaannemizden sarı renk artmış yün ip aldık. Bir kolinin kenarından kestiğim parçanın üstüne bardakla bir daire çizdim, kestim ve ortasına da daha küçük bir daire şeklinde delik açtım. İpi delik kapanana kadar bu delikten geçirdim. Bu işlemi aslında Nehir yapmalıydı ama benim yapmam için ısrar etti :)
Kenardan makasla daire boyunca ipleri kestim. Tam ortadan bir iple düğüm attım.
Sonra kartonu çıkarabilmek için bir tarafından makasla kestim ve çıkardım. Ortaya bir ponpon çıktı. Aynı işlemleri daha küçük bir bardakla çizdiğim daireyi şablon olarak kullanarak tekrar yaptım. Küçük ponponu büyük ponponun üstüne yapıştırdım.
Son olarak civcivin gagası ve gözü için renkli kartonlardan minik parçalar kesip yapıştırdık :)



Kurbağa için internetten şablon indirdim ( http://www.kidsweb.de/basteln/frosch_aus_papprolle/frosch_bastelvorlage.pdf )Nehir onları yeşile boyadı, bende bu arada tuvalet kağıdı rulosunu yeşil kartonla kapladım. Kurbağanın parçalarını kestik makasla ve nehir onları ruloya yapıştırdı.


Tabi Nehir onu o halde bırakmadı, süslemek istedi. Tuhaf bir isim koyduğu kurbağayı odasına götürdü (ismi hatırlamıyorum) , 5 dakika sonra beni çağırdığında karşılaştığım manzara buydu :



:))) _Saniye_

6 yorum:

Sinem dedi ki...

Sanırım Nehir'in neden civcivi yapmak istemediğini az çok tahmin edebiliyorum. :( Süper olmuş civciv yalnız saniye. Sinem ismini takmamış olmana üzüldüm. Sen esefle kınıyorum. Kokoş kurbağa da süper fikir. Elinize sağlık. :)
Ciuuv. Ciiuuvv

dostkokusu dedi ki...

Nedenmiş? ben bilmiyorum :) Ama haklısın adı Sinem olmalıydı, nasıl da düşünemedim hayret. Şu andan itibaren adı Sinem olsun diyeceğim amaaaa maalesef mefta oldu kendisi :S

Evet Sinoş kokoş oldu kurbağa çünkü benim kızım da maalesef kokoş, süslendiğini bi görsen, bi terliği var onu sana göstermem lazım, pembe renk ve üstünde pembe tüyler var ve hafif topuklu (banu alkan tarzı) :)

irem dedi ki...

saniş nehirle seni gördükçe gözümün önünde İrem ve kendim canlanıyo bizdemi yapcaz ayol bunlardan :)

dostkokusu dedi ki...

Yapacaksınız tabi :), İrem'de anne canım sıkılıyooo nooluur bişi yapalım diyecek, sende benim gibi napsak napsak diye kafa yoracaksın :P
Bu yüzden bunları yayınlıyorum işte :) Sizlere de fikir olur belki ilerde napsak diye düşündüğünüz bi anda..

Flame dedi ki...

Kokoş nehir :)

Kız çocukları genelde çok süslü oluyor. Baksana Kurbağaya bile neler yapmış :) Elinize sağlık...

dostkokusu dedi ki...

Hem de nasıl kokoş Alev, bi an önce büyümek istiyor sırf bu yüzden. Büyüse de annesi kızmadan oje sürse mesela, ya da sutyen niyetine bazen içten giydiği bikini üstünün yerine gerçek sutyen taksa vs. vs.... :)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE