21 Ağustos 2007 Salı

FIRINDA LEVREK




MALZEMELER
2 adet levrek(yada başka tür bir deniz balığı)
4diş sarımsak
1 limonun suyu
2 adet patates
2 adet soğan
2 adet domates
1çay bardağı zeytinyağı
biraz ufalanmış ceviz
zeytinyağı,ezilmiş sarımsak,tuz,karabiber, kırmızı biberi, limonu karıştırıp balıkların üzerine ve iç kısımlarına döküp yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz(ben daha az beklettim vaktim yoktu)sonra fırın tepsimize yada büyük bir borcama soslu balıklarımızı koyuyoruz.cevizleri serpiyoruz;üzerine folyo kapatıp yaklaşık 45 dk (balığına gör değişiyo)pişiriyoruz.Son 10 dk folyoyu açıyorum üzeri kızarsın diye;afiyet olsun:)_Firuz_


4 yorum:

Adsız dedi ki...

levrek yerine küçük balıkla yapsak bu tarifi güzel olurmu acaba?
fatoş

sevgi dedi ki...

mmm bayılırım levreğe gelelimde bizede yap firuuzzzz:)
(sevgi)

Firuze&Saniye dedi ki...

küçük balıklada yapabilirsiniz tabi neden olmasın yalnız fırında tutma sürenizi biraz daha azaltmanız gerekir.

HiL@L Karakaya dedi ki...

firuzcum ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyo. Biz fırında balık yaparken çok hafif salçalardan da ilave ediyoruz, ayrı bir lezzet katıyor.

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE