15 Ağustos 2007 Çarşamba

VİŞNE SUYU







Vişne mevsimi geçmek üzere;eğer hala bulabilirseniz vişne suyu yaz günlerinin vazgeçilmezlerindendir denemenizi öneririm.Vişneleri derin dondurucuya atıp kış aylarında pastalara kullanabilir yada şurubunu yapabilirsiniz.
1 kg vişne
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
Vişneleri yıkayın saplarını kopartın ve suyla birlikte tencerede kaynatın,suyu koyulaşıp vişneler iyice çatlayınca ocaktan alın.Vişneleri süzün süzerken üzerinden bastırarak iyice özünün çıkmasını sağlayın.Ardından süzdüğümüz vişnenin suyuna 3 bardak şekeri ilave edin
1 taşım kaynatın ve en son 1 limonun suyunu ekleyin(rengini koyulaştırıyo)1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.soğuduktan sonra şişelere doldurup buzdolabınızda saklayabilirsiniz
kullanırken biraz su karıştırarak kullanın. Afiyet olsun:) (firuz)

Hiç yorum yok:

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE