22 Eylül 2007 Cumartesi

ANTALYA PİYAZI

Antalya piyazını yediğiniz zaman diğer piyazların ne kadar tatsız olduğunu farkedeceksiniz(abartmıyorum:) :):)
Malzemeler
-2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye(mümkünse şeker fasulye,bende iri fasulye vardı eridi tabi fasulyelerim)
-4/5 çorba kaşığı tahin
-2 adet haşlanmış yumurta
-1 büyük limonun suyu
-3/4 yemek kaşığı sirke
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 adet yeşil soğan
-1adet minik kuru soğan
-bol miktarda maydonoz
-karabiber,pulbiber
-yarım çay kaşığı kimyon
Tuzlu suda haşlanmış fasulyelerin haşlama suyundan 3/4 kaşığını alın ,3 kaşık fasulyeyide alın ve haşlama suyunda bu 3 kaşık fasulyeyi ezin,içerisine sarımsak,zeytinyağı,sirke,limon,baharatlar,tuz ve tahini ekleyip karıştırın,daha sonra kalan fasulyeleri ekleyin 1 adet yumurtayı doğrayın,maydonoz ve taze soğanları doğrayıp karıştırın,Kalan 1 adet yumurtaylada piyazınızı süsleyin._Firuz_

2 yorum:

Sinem YAMAN dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
HiL@L Karakaya dedi ki...

Antalya piyazının tarifini aldım. Eşim haşlanmış yumurtayı sevmediği için yumurtasız deneyeceğim ama eminim öyle de çok lezzetli olacak:)

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE