20 Eylül 2007 Perşembe

TAZE YER FISTIĞI

Eee bu bildiğimiz yer fıstığı diyeceksiniz. Evet öyle aslında ama bunlar benim yediğim en lezzetli yer fıstıkları, çünkü yeme şekli farklı :) Firuz vermişti bunları, yemeden önce kenarlarını kırıp tuzlu suda haşlamamı söyledi, tuhaf geldi ama yaptım, ve o kadar lezzetli oldu ki, burda bahsetmek istedim, denemenizi tavsiye ederim :) _Saniye_

8 yorum:

Firuze&Saniye dedi ki...

sanişim sen iste ben yollarım sana:)

lavantin dedi ki...

Selam, çok ilginç geldi bana. Belirli bir süresi varmı? Yani kaç dakika haşlayacağız.
Ayrıca tariflerinize bayıldım.,
Ellerinize sağlık.

Firuze&Saniye dedi ki...

teşekkürler lavantin, belirli bi süresi yok aslında, ben yaklaşık 20 dakika kaynattım. Sadece taze fıstıkla yapılıyodur diye düşünmüştüm ben ama firuzun dediğine göre kabuklu kuru fıstığı da haşlayabilirmişiz, ben kayseride hiç tazesine rastlamadım zaten, almanyada bulursun sen inş. Blogunu inceledim ve çok beğendim, özellikle kremalı sebze çorbasını mutlaka yapacağım, hoşcakal

Adsız dedi ki...

Yer fıtığının haşlamasını yiyecekseniz
1-taze (yaş) fıstık olmalı
2-Düdüklüde 30-40 dk kaynatılmalı
3-Tuzlu suda kaynatılmalı
4-Kaynatmadan önce mutlaka ucundan hafifçe kırılmalı.
Acayip lezzetli bir şey.Ben bayılıyorum bu tada.Özellikle kaynarken çıkardığı kokuya...Şimdi hamileyim ve fıstık haşlaması aşeriyorum.Herkese taze fıstık haşlamasını tavsiye ederim.Ben Mersin Anamur'da buldum.Ben ÖZLEM...şimdiden afiyet olsun.

dostkokusu dedi ki...

evet özlem tazesı anamur dışında bıraz zor bulunur
haşlama olayıyda kuru olanınıda uzun süre haşlanabılır tabı tazesının lezzetını vermez
teşekkürler blogumuzu zıyaret ettıgınız ıçın

Adsız dedi ki...

Anamura özgü bişey değildir. Mersinin mut ilçesinde, her evde bu kokuyu duyabilirsiniz. İnsanlar sadece taze haşlanmış fıstık yiyebilmek için koca tarlaya fıstık ekiyorlar. Sonra eşe dosta akrabaya dağıtıyorlar o fıstıkları ;) Taze fıstıkla yapmanız daha iyi olacaktır.

Adsız dedi ki...

Şu anda fıstık haşlıyorum. Ben ucunu kırmadan haşlıyorum. Düdüklüde buhar çıktıktan sonra 10-15 dk. yeterli oluyor. Ben tuza batırıp yiyorum. :)

Adsız dedi ki...

meraba ben çok severim taze fıstık haşlamasını ama kurusundan yapıldığını bilmiyordum osmaniyenin yer fıstıkları çok meşurdur kurusu var evde aynı yöntemle mi yapmam gerekiyor

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE