19 Eylül 2007 Çarşamba

ETLİ BÖREK


Saniyeler geldiğinde yapmıştım,yayınlama fırsatım olmadı gecikti biraz:)
malzemeler:(8 adet börek çıkıyor)
yarım kilo kuzu eti(kuşbaşından daha minik doğranmış)
garnitür
taze kırmızı biber(çok minik doğranmış)
yeşil biber(minik doğranmış)
sıvıyağ
az tereyağ
2 adet yufka
yufka sosu(yarım bardak sıvıyağ yarım bardak su)
Etleri teflonda altı kısık kapağı kapalı olarak yağsız pişiriyoruz,pişmeye yakın sıvıyağ tereyağ ve biberleri atıyoruz ;onlarda pişince garnitürü atıp 5 dk çeviriyoruz ve ocaktan alıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.Yufkalarımızı açıyoruz ve su ve sıvıyağ karışımını bol miktarda sürüyoruz(bu karışım böreğin çıtır çıtır olmasını sağlıyor,sütlü sos yaparsanız yumşak olur),yufkaları dörde bölüyoruz ortalarına etli karışımdan koyup katlıyoruz.Yalnız her katı tek tarafa katlamayın ince kalıyo bi taraf eşit oranda katlamaya çalışın,bu böreğiin fincanda yapılan şeklide var onuda yayınlayacağım inşallah.. katladığımız börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip derin dondurucuya atıyoruz,en az 1 saat dondurucuda duruyor ve çıkartıp yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyoruz.Bu böreği 1 gece önceden yapar ve dondurucuya atıp çıkınca yumurtasını sürüp pişirirseniz daha lezzetli oluyor,ayrıca lezzetine varmak için sıcak yemek gerekmektedir:) böreği pişirmeden dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz.Aniden gelen misafirler için ideal .-Firuz-




2 yorum:

Sinem YAMAN dedi ki...

Sahur için deneyeceğim. Bakalım eşimin hoşuna gidecek mi? Teşekkürler kızlar.
Sinem YAMAN

HiL@L Karakaya dedi ki...

Kızlar börek tutkunu olarak bu tarifinizi mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Teşekkürler

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE