29 Eylül 2007 Cumartesi

SAKSI KÖFTE ve PATATES PÜRESİ


Yine uzun zamandır bekleyen bi tarif, yazmaya fırsatım olmamıştı, hem görüntüsü hem tadı gerçekten çok güzel oluyor, özellikle patates püresiyle birlikte yemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

500 gr kıyma

1 yumurta

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 su bardağından biraz az kuru ekmek rendesi

1 küçük soğan

3-4 dal maydanoz

karabiber,kırmızı toz biber, çok az pulbiber,kimyon,tuz ve kekik

1 büyük boy konserve garnitür

1 avuç mısır

3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar



köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğuruyoruz. İsteğe göre minik veya bir kişiyi doyuracak büyüklükte kase şekli veriyoruz köftelere, aslında bir kasenin içinde şekil verebilirsiniz ama ben elimle şekil verdim, daha kolay geldi. Daha sonra garnitürü ve mısırları bir süzgeçte yıkayıp köftelerin içine dolduruyoruz ve fırına sürüyoruz, yaklaşık 200-220 derece uygun. Pişmeye yakın üzerlerine kaşarları serpip, kaşarlar eriyene kadar fırında bırakıyoruz.



Patates püresi:


3 adet orta boy patates

2 dolu yemek kaşığı tereyağı

yeterince tuz

karabiber


Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz, sıcakken iyice ezip püre haline getiriyoruz,ve bir tencere veya tavaya alıp ocağa koyuyoruz, tereyağını ve tuzu ekliyoruz, 1 bardak süt ekleyip iyice karıştırıyoruz, kıvamına göre azar azar süt ekliyoruz istediğimiz kıvama gelene kadar. servis ederken üzerine mutlaka karabiber serpin. patates püresinin olmazsa olmazı o. :) _Saniye_

1 yorum:

Firuze&Saniye dedi ki...

saniyecim bu ne güzel bir görüntü böyle,eminim tadıda güzeldir,en kısa zamanda deniycem,ellerine sağlık canım..

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE