21 Ekim 2007 Pazar

ŞEKERPARE

Tarif Oktay Usta' dan... Resimde rengi açık çıkmış ama altın sarısı oluyorlar :)

Malzemeler: (1 fırın tepsisini tam dolduracak ölçü)
2 yumurta+ 1 yumurta sarısı
1/2 paket yumuşamış margarin (ben tereyağı kullandım)
1/2 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
2,5-3 bardak kadar un (ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur olacak kadar)
1 paket vanilya ve kabartma tozu

Şerbet için:
3,5 bardak su
3.5 bardak toz şeker
1 dilim limon

Tereyağını ve 2 yumurtayı karıştırıyoruz, şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. İrmik, un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz, Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verip tepsiye diziyoruz, oldukça küçük olmasına dikkat etmek lazım benim ilk denememde bayağı büyük şekerpareler çıktı ortaya çünkü çok kabarıyorlar :) Her birinin üstüne tercihe göre fındık veya ceviz koyup bastırıyoruz. 1 yumurta sarısına çok az yağ ekleyip karıştırıyoruz ve fırça ile şekerparelerin üzerine sürüyoruz. Tepsiyi 170 derecedeki fırında pişiriyoruz. O pişerken su, şeker ve su ile şerbetimizi hazırlıyoruz, içine limon dilimini de atıp yeterli süre kaynatıyoruz. Şekerpareler fırından çıkınca ateşten aldığımız sıcak şerbeti üzerlerine gezdirerek döküyoruz ve başka bir tepsiyle tepsinin üzerini örtüyoruz.
_Saniye_

2 yorum:

HiL@L Karakaya dedi ki...

Tatlı çok güzel görünüyo ve de leziz. Şerbetli tatlıdan çok hoşlanan eşime mutlaka yapıcam bundan.
Ellerinize sağlık

Firuze&Saniye dedi ki...

Eminim çok beğeneceksiniz, üstelik uzun süre tazeliğini koruyor.

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE