4 Ekim 2007 Perşembe

LAHANA SARMASI


Malzemeler:
Orta boy lahana
2 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
2 domates
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı zeytinyağı
kırmızı toz biber,karabiber,tuz ve tuzot
öncelikle lahanayı yapraklarına ayırıp yıkıyoruz. büyük bi tencerede bol suda haşlıyoruz. O haşlanırken iç harcını hazırlıyoruz, Zeytinyağında önce soğanı biraz kavuruyoruz ve biberleri,sarımsağı ekliyoruz.Kabukları soyulmuş ve minik minik doğranmış domatesleri ve salçayı ekliyoruz.Ardından 2 bardak yıkanmış pirinci de ekleyip bir süre kavurduktan sonra 2 su bardağı su ve baharatları ekleyerek tencerenin kapağını kapatıyoruz, harcın çok az miktarda suyu kaldığında ocağın altını kapatıyoruz. Lahanaların fazla haşlanmamasına dikkat etmeliyiz yoksa sararken dağılıyor. Hazırladığımız harcı lahanaların içine sarıyoruz ve altına mutlaka bir sıra lahana serilmiş olan tencereye dik duracak şekilde diziyoruz.O tabandaki lahanalar sarılmış lahanların tencerenin dibine tutmasını engelliyor.Hepsini dizdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık ateşe alıyoruz, lahanalar kendi suyunu veriyor ve bir süre o suyla pişiyor, arada bir kontrol edip suyunu çektiğinde 1 bardak hatta daha az su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. İstediğimiz kıvama gelince ocağı kapatıyoruz.
_Saniye_

Hiç yorum yok:

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE