25 Ekim 2007 Perşembe

ELMALI TART



Tartların her türlüsü makbuldür bizim evde,her çeşidi severek yenir ve ertesi güne kaldığı pek nadirdir:)erikli ,elmalı,şeftalili...Eskiden tereyağ yada margarinle yapardım tartı ;taa ki zeytin ağacının sitesiyle tanışana dek.Artık tartlardada zeytinyağı kullanıyorum ve hem lezzetli hemde içime sinen bir pasta oluyor.Her tartta bu tarifi uyguluyorum ve her seferinde memnun kalıyorum.
malzemeler:
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı zeyinyağı
-yarım su bardağı pudra şekeri+1 yemek kaşığı(üzerine)
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 paket vanilya
-yarım paket kabartma tozu
-1 yumurta sarısı(üzerine)
-2,5 bardak un(kıvamına göre unu arttırıp azaltabilirsiniz)
Üst malzemesi:5 elma,ceviz içi,1 tatlı kaşığı tarçın,5 kaşık şeker
Hamur malzemelerini yoğurun,ele yapışmayacak şekilde yumşak bir hamur yapın,diğer yanda elmaları rendeleyip, pişirin şeker tarçın ve cevizle ; ardından soğumaya bırakın.Hamurun 2/3 sini borcama yayın elmalı içi üzerine serin,en son ayırdığımız hamurları çubuk şeklinde uzatarak kafes şeklinde tartın üzerine yayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp ;180 derecede pişirin ve soğumadan pudra şekeri serpin.Firuz_


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımm ellerine sağlık harika olmuş,biz ailecek elmalı tartı ve elmalı kurabiyeyi çok severiz,çok beğendik.

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor elmalı tart.Ailecek çok severek tükettiğimiz bir tart.


sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık.denicem tarifinizi,elmlı kurabiye biliyorsanız onuda yazamısınız

Firuze&Saniye dedi ki...

Elmalı kurabiye tarifi blogumuzda zaten mevcut. Pastalar kategorisini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Teşekkür ederiz..

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE