25 Ekim 2007 Perşembe

ELMALI TART



Tartların her türlüsü makbuldür bizim evde,her çeşidi severek yenir ve ertesi güne kaldığı pek nadirdir:)erikli ,elmalı,şeftalili...Eskiden tereyağ yada margarinle yapardım tartı ;taa ki zeytin ağacının sitesiyle tanışana dek.Artık tartlardada zeytinyağı kullanıyorum ve hem lezzetli hemde içime sinen bir pasta oluyor.Her tartta bu tarifi uyguluyorum ve her seferinde memnun kalıyorum.
malzemeler:
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı zeyinyağı
-yarım su bardağı pudra şekeri+1 yemek kaşığı(üzerine)
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 paket vanilya
-yarım paket kabartma tozu
-1 yumurta sarısı(üzerine)
-2,5 bardak un(kıvamına göre unu arttırıp azaltabilirsiniz)
Üst malzemesi:5 elma,ceviz içi,1 tatlı kaşığı tarçın,5 kaşık şeker
Hamur malzemelerini yoğurun,ele yapışmayacak şekilde yumşak bir hamur yapın,diğer yanda elmaları rendeleyip, pişirin şeker tarçın ve cevizle ; ardından soğumaya bırakın.Hamurun 2/3 sini borcama yayın elmalı içi üzerine serin,en son ayırdığımız hamurları çubuk şeklinde uzatarak kafes şeklinde tartın üzerine yayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp ;180 derecede pişirin ve soğumadan pudra şekeri serpin.Firuz_


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımm ellerine sağlık harika olmuş,biz ailecek elmalı tartı ve elmalı kurabiyeyi çok severiz,çok beğendik.

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor elmalı tart.Ailecek çok severek tükettiğimiz bir tart.


sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık.denicem tarifinizi,elmlı kurabiye biliyorsanız onuda yazamısınız

dostkokusu dedi ki...

Elmalı kurabiye tarifi blogumuzda zaten mevcut. Pastalar kategorisini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Teşekkür ederiz..


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE