18 Ekim 2007 Perşembe

FIRINDA KARIŞIK SEBZE

Ramazanda annemle birlikte yaptığımız ve tadına doyamadığımız bi yemek. Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli.. Biz bu defa koymadık ama tavuk eti ekleyerek de deneyebilirsiniz çok yakışıyor..

Malzemeler:

Brokoli
Karnıbahar
Havuç
Kırmızı Biber
Patates
Soğan
Pirinç
Miktar yazmadım çünkü tamamen isteğe bağlı, belli bir oran yok.
Bütün sebzelerimizi iyice yıkayıp ve iri iri doğrayıp düdüklünün buhar sepetine koyuyoruz. (Eğer sepetiniz yoksa direk suda da haşlayabilirsiniz) Düdüklünün altına 2 bardak kadar su koymanız yeterli, su kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatıyoruz ve sadece 5 dak buharda pişiriyoruz. Kapağını açtığınızda sebzeler hala renklerini kaybetmemiş oluyor :)
Sebzeleri bir fırın kabına boşaltıyoruz ve un, yağ ve süt ile Beşamel sos hazırlıyoruz. Miktar yine tercihe göre yapılabilir ancak yağ ve un miktarını eşit tutmak şart. Bir kasede biraz zeytinyağı, biraz su,tuz ve tuzotu karıştırıp sebzelerin üzerine döküp hafifçe karıştırıyoruz ve ardından beşamel sosu ekliyoruz. 200-220 derecedeki ısıtılmış fırına sürüyoruz ve 10 dakika sonra fırının kapağını açıp rendelenmiş kaşar serpiyoruz üzerine. Kaşarlar renk değiştirince fırından çıkarıyoruz. _Saniye_

2 yorum:

beste dedi ki...

sevgili saniye anneninde seninde elinize sağlık böyle sebze yemeklerine bende bayılıyorum.tavuk koymaya bile gerek yok bence bu hali nefistir.makarnaylada çok güzel olur..sevgiler..beste

Sinem YAMAN dedi ki...

sevgili saniye
ben de dün akşam denedim bu yemeği. çok lezzetli oldu. ben tuzot yerine sarımsaklı çeşni ve domatesli-soğanlı çeşni kattım inanılmaz lezzetli oldu. teşekkür ederim
Sinem YAMAN

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE