14 Kasım 2007 Çarşamba

KARNIYARIK

Pek çok kişinin bildiği bir tarif ama yinede ilk kez yapacak olanlar için yazmak istedim.
Malzemeler:(4 kişilik)
8 adet orta boy patlıcan
yarım kg kıyma
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 adet orta boy domates
karabiber
yeşil biber
sıvıyağ
Patlıcanları alaca soyup bir yüzüne bıçak atıyoruz(çok derin olmayacak şekilde)ve sıvıyağda kızartıyoruz,kağıt havlu üzerinde yağını çekmesi için bırakıyoruz.Kıymayı tencereye alıp 10 dk pişiriyoruz,daha sonra soğanları sarımsağı atıyoruz.Salçasını ekliyoruz,baharatlarınıda ekleyip kapatıyoruz.(Ben içine minik yeşil biberler doğradım).Kızarttığımız patlıcanları bıçak yardımıyla hafif aralıyoruz ve iç malzemesini dolduruyoruz.Pişince biraz daha açılıyo kestiğimiz yer.(benimkiler baya açıldı sanırım fazla kesmişim)Geniş bir tavaya patllıcanları dizip üzerine yeşil biber koyabilirsiniz.Daha sonra domatesleri rendeliyoruz ve yemeğimize döküyoruz.kapağını kapatıp suyunu çekene kadar(yaklaşık 15- 20 dk)pişiriyoruz._Firuz_

3 yorum:

yaren dedi ki...

Merhabalar,patlicani sevmem ama karniyarigi severim.Cok lezzetli görünüyor,yaninda da pilav yapmisiniz nefis olmus mmm ellerinize saglik.

Firuze&Saniye dedi ki...

teşekkürler canım pilavla çok yakışıyo gerçekten yanınada cacık miss gibi:)

Sinem YAMAN dedi ki...

Bayılırımmmmmmmmmmmmmmmm....

Sinem YAMAN

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE