30 Kasım 2007 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


İlk defa pişiriyorum pırasa yemeğini, zaten 1 yıl öncesine kadar yemiyordum da. Bu kadar güzel bir yemekten "sebze yemeği" ön yargısıyla bunca sene kendimi mahrum bıraktığıma üzülüyorum şimdi... :)

Malzemeler: (iki kişilik)

3 dal Pırasa

1 havuç

yarım bardak pirinç

1 dolu yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

zeytinyağı

tuz

Önce havucu ikiye bölüp dilimliyoruz ve yağda kavuruyoruz, bu arada pırasaları iyice yıkayıp doğruyoruz. kavrulan havuçlara salça ve toz biberi de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pırasaları da ekleyip küçülüp suyunu salmaya başlayana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak su ekliyoruz, tam miktar veremiyorum ama yaklaşık 4 bardak yeterli, eğer pırasalar pişmeden önce tüm suyu çekerse sonradan da ekleyebiliriz ama mutlaka kaynar olmalı. 5-10 dak sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve tuzu da ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. _Saniye_

1 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Çocukluk ve gençlik döneminde benim de sevmediğim bir yemekti, sonrasında ne olduysa sevmeye başladım.Özellikle böreklerde nefis oluyor.


sevgiler....

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE