13 Aralık 2007 Perşembe

GS ' LI MİNİ PASTA

İlk şeker hamuru kaplamalı pastamı nihayet yaptım. Ama büyük bir pastada denemeye cesaret edemediğim için minik yaptım. Beşiktaşlı olmama rağmen eşimi ve kızımı sevindirmek için sarı kırmızı renkleri kullandım... :)


Pastanın pandispanyasını sevgili burcunun aşağıdaki linkteki tarifiyle yaptım ama pastalarım minik olacağı için ölçüleri hep yarım kullandım : http://pastaci.blogspot.com/2006/10/pasta-kilavuz-temeller-2-klasik-pasta.html Hamuru fırına dayanıklı kaselere döktüm , 5 kase pandispanya çıktı. Çok da güzel kabardılar. Tadıysa zaten muhteşem, içindeki çikolata mis gibi kokuyor fırından çıkınca.
Kreması için Dr. Oetker' in vanilyalı pasta kremasını kullandım. Çok pratik oldu sadece çok az tereyağı ve 1 bardak süt ekleyip çırptım.
Pandispanyaları bir gün önceden yapıp buzdolabında beklettim. Sonra ortalarından kesip ikiye böldüm ve muz dilimleri dizdim. Üzerine bolca krema sürüp diğer pandispanya parçasını üzerine kapattım ve tüm pastanın etrafına yine kremadan sürdüm. Pastaları buzdolabına kaldırdım ve bu arada hazır aldığım beyaz şeker hamurunu iyice yoğurdum . 1 büyük parça ve 2 küçük küçük parçaya böldüm. büyük olanını beyaz bıraktım diğerlerinden birini kırmızı gıda boyasıyla diğerini ise sarı gıda boyasıyla renklendirdim.
Beyaz hamuru merdaneyle incecik açtım ve pastanın üzerine serip spatulayla düzledim. Altta artan parçalarını dikkatlice kestim. Sarı ve kırmızı hamurları ise süsleme için kullandım. Kurdelam maalesef düzgün olmadı çünkü içine kalıp koyup dolapta bekletmeye vaktim kalmamıştı :) _Saniye_

7 yorum:

Hatice dedi ki...

yorumunuzu gördüm, ziyarete geldim, ne güzel iki arkadaş böyle bir sitede buluşmuşsunuz, kolaylıklar diliyorum.nefis lezzetler de hazırlamışsınız, ellerinize sağlık...sevgiler...

ab-ı hayat dedi ki...

Sanırım ben de eşime böyle GS'li bir pasta yapsam o da çok sevinir.Ama şeker hamurlu pasta yapmaya cesaret edemiyorum henüz.


Çok lezzetli görünüyor ve de çok başarılı...


sevgiler...

irem çelik dedi ki...

TEK KELİMEYLE HARİKASIN ARKADAŞIM:))

dostkokusu dedi ki...

Teşekkürler Hatice, Bengisu ve İrem. Beğenmenize çok sevindim :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık. Katılımın için çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Sinem dedi ki...

Wallahi bravo. Aştın sen artık, başka bir boyuta geçtin bence arkadaşım. Nasıl yaptın bu pastayı. Benim denemeye kalkışmam için bile bolca cesaret toplamam ve daha çok fırın ekmek,kurabiye,pasta,ev yemeği,...vb. yemem lazım. :) Ellerine kollarına sağlık.

Sinem YAMAN

NiNo dedi ki...

iyi seneler ellerinize saglik


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE