14 Ocak 2008 Pazartesi

PATLICANLI KUZU GÜVEÇ


Malzemeler:
Kuşbaşı Kuzu Eti
Patlıcan
Soğan
Domates Salçası
Toz Biber
Zeytinyağı
Karabiber
Kekik
Tuz
Kaşar Peyniri

Patlıcanları soyup ufak ufak dilimliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Eti ve soğanı tavada zeytinyağıyla biraz kavuruyoruz. Yaklaşık 15 dakikada suda beklemiş olan patlıcanların suyunu süzüp ete ekliyoruz. Baharatları ve salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyoruz, biraz su katıp karıştırıyoruz ve güveç kaplarına dağıtıyoruz. Güveçlerin üzerini alüminyum folyoyla iyice kapatıp 220-230 derecedeki fırına sürüyoruz. En az yarım saat pişiriyoruz. Fırının alt rafına bir tepsi koymakta fayda var çünkü folyonun kenarlarından yemeğin suyu sızıp fırına damlayabilir. Yarım saat sonra folyoyu kenarından biraz açıp pişip pişmediğine bakıyoruz, eğer pişmişse folyoları çıkarıp her güvecin üzerine birer büyük dilim kaşar peyniri koyup eriyene kadar fırında bekletiyoruz. _Saniye_

1 yorum:

Sinem YAMAN dedi ki...

Oy oy oy oyyyyyy.
Güveç alasım geldi yahuuu.
Ama evimde yerrr yokkkkk. :)
Çok leziz görünüyor. Güveç yemeklerine ve patlıcana bayılırım. Ayılır ayılır, bir daha bayılırım. Ellerine sağlık.
Sinem YAMAN

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE