3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
şurubu:3 portakalın suyu,1portakal kabuğu rendesi,7 çorba kaşığı şeker
Yumurta,7 ç.k şeker ve portakal kabuklarını krema kıvamında olacak şekilde çırpıyoruz.İçine 1 portakalın suyunu,elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Küçük yağlı bir kalıba dökün.180 derecede 30-40 dk pişirin(kürdan batırma yöntemiyle ayarlayın süreyi ;fırına göre değişebiliyo) fırından çıkınca soğutun ve ters çevirin..
Şurup malzemesini kaynatın.Çok sıcak olan şurubun üçte birini soğumuş kekin ters çevirdiğiniz kısmına dökün.Tekrar düz tarafını çevirin ve şurubun hepsini üzerine dökün. 1 saat kadar dinlenip şurupla özleşmesi daha iyi oluyor.
_Firuz_
2 yorum:
çook lezzetlii..siz harikasınız artık yemek kitabını rafa kaldırdım :)
takipteyim.....
filiz davutoğlu
merhaba tarifleriniz çok güzel.bu tarifinizi denemk istiyorum ancak portakal değilde mandalinle yapsak aynı tarifi olurmu...şimdiden teşekkürler
Yorum Gönder