15 Ocak 2008 Salı

PORTAKALLI KEK

Son zamanlarda yediğim en güzel kek diyebilirim.Geçen gün ziyaretine gittiğim bir arkadaşım yapmış portakallı keki.Eve gelince hemen denedim.Çok hoş bir aroması var.Bundan sonra favorilerim arasına girmeye hak kazandı :)

3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu

şurubu:3 portakalın suyu,1portakal kabuğu rendesi,7 çorba kaşığı şeker

Yumurta,7 ç.k şeker ve portakal kabuklarını krema kıvamında olacak şekilde çırpıyoruz.İçine 1 portakalın suyunu,elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Küçük yağlı bir kalıba dökün.180 derecede 30-40 dk pişirin(kürdan batırma yöntemiyle ayarlayın süreyi ;fırına göre değişebiliyo) fırından çıkınca soğutun ve ters çevirin..
Şurup malzemesini kaynatın.Çok sıcak olan şurubun üçte birini soğumuş kekin ters çevirdiğiniz kısmına dökün.Tekrar düz tarafını çevirin ve şurubun hepsini üzerine dökün. 1 saat kadar dinlenip şurupla özleşmesi daha iyi oluyor.
_Firuz_

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çook lezzetlii..siz harikasınız artık yemek kitabını rafa kaldırdım :)
takipteyim.....

filiz davutoğlu

Adsız dedi ki...

merhaba tarifleriniz çok güzel.bu tarifinizi denemk istiyorum ancak portakal değilde mandalinle yapsak aynı tarifi olurmu...şimdiden teşekkürler


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE