10 Nisan 2008 Perşembe

BANYOLU BUZLUK BÖREĞİ




Uzun bir aradan sonra yine burdayım:)Saniyenin yoğun ısrarları üzerine yoğun bebek bakım tempomun arasında yapıp yayınlamaya karar verdiğim bir börek:)(bildiğimiz yufka böreği aslında ama ufak tefek püffleri var:)Bu böreği yapıp dondurucuya atıyorum. Misafiriniz geldiği zaman hemen çıkarıp çözülmeden üzerine yumurta sürüp fırına verebilirsiniz.
İlk olarak yufkanın üzerine erittiğimiz tereyağını sürüyoruz ve yufkayı 8 eşit üçgene bölüyoruz.Peynirli içimizi koyup(ben beyaz peynirle kaşarı karıştırıyorum)rulo şeklinde sarıyoruz.sardığımız ruloları suya batırıp çekiyoruz ve tepsiye diziyoruz.derin dondurucuda tepsiyi koyup donduruyoruz.Börekler donunca tepsiden alıp buzdolabı poşetlerine doldurup tekrar dondurucuya atıyorum.misafir geldiği zaman hemen çıkartıp çözdürmeden!! üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyorum....Firuz..



4 yorum:

irem dedi ki...

ellerine sağlık firuz. severim bende yufka böreğini ama suya batırıp çıkarmayı yapmamıştım daha önce deneyim bakalım sen yapıyosan güzeldir.

irem dedi ki...

ellerine sağlık firuz. severim bende yufka böreğini ama suya batırıp çıkarmayı yapmamıştım daha önce deneyim bakalım sen yapıyosan güzeldir.

Sinem dedi ki...

Firuz'cum yaşasınnn. Yemek alemine geri göndün demek. :) bu böreğin çözülmesini beklemeden pişiriyoruz mu dedim. :D Yahu süper bişii bu. Hafta sonu kesin yapacağım... Öptm seni.

dostkokusu dedi ki...

fundacım umarım beğenirsin sıcak sıcak yemeni tavsiye ederim:)
sinoşum mutlaka yap ve at dondurucuna ,zamanı olmayanlar için süper oluyo bu tür börekler(tam senlik:)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE