14 Ağustos 2007 Salı

BÖREK MANTISI

Malzemeler: (1 tepsi yani 24 adet için)

3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet ufak boy soğan
karabiber
tuz
salça
kırmızı toz biber
sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak

Öncelikle soğanı ince ince doğruyoruz, büyük bi kapta kıyma ve yarım çay kaşığı kadar karabiber, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve yeterince tuz ile birlikte iyice yoğuruyoruz. (Ben bu mantıyı fırında yaptığım için harcına sıvıyağ katıyorum biraz ama eğer tavada kızartacaksanız harcına yağ koymaya gerek yok). Daha sonra 3 yufkamızı tezgaha açıp üstüste koyuyoruz ve 8 dilime ayırıyoruz.Toplamda 24 adet pizza dilimi şeklindeki yufkaları üstüste koyup kenara alıyoruz. Her bir dilimin geniş kenarına kıymalı harcımızdan koyup (parmaklarınızla harcın üstüne bastırıp inceltirseniz pişmesini kolaylaştırmış olursunuz) sigara böreği şeklinde sarıyoruz.


Onu da yine içe doğru sarıp (bülbül yuvası şeklinde) açılmaması için bi kürdanla uç kısmını tutturuyoruz.


Her bir yufkaya aynı işlemi yaptıktan sonra, fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizip 200 derecedeki fırına sürüyoruz.Üstleri hafif kızarınca fırından alıyoruz ve hemen bi kaba boşaltıp üstünü bir poşetle veya mutfak beziyle iyice kapatıyoruz(yumuşaması için). Börekler fırındayken bi sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırıyoruz. sıvıyağ, salça ve baharat ile de sosu hazırlıyoruz. Böreklerin üstünde önce sosu sonra da sarımsaklı yoğurdu gezdirip soğumadan yiyoruz :)

3 yorum:

dostkokusu dedi ki...

dün akşam bende yaptım bayılıyorum bu böreğe ellerine sağlık çok güzel görünüyo

dostkokusu dedi ki...

Eee kimden öğrendik :) Sayende bende öğrendim ve artık dondurucuya bile koyuyorum.

dostkokusu dedi ki...

internet böreği bu:)hanımların kurtarıcısı:P


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE