10 Ağustos 2007 Cuma

KAESEKUCHEN (CHEESECAKE)




En sevdiğim pastalardan biridir. Canım ablam giderayak benim için yapmış süpriz olarak, iş dönüşü kokusunu alınca havalara uçtum. Tarifini maalesef yazamıyorum çünkü almanyadan dr.oetker in hazır paketlerinden getirip onunla yapmış.Kayseri de maalesef yok ama Ankara ve İstanbul da mutlaka vardır diye tahmin ediyorum, mutlaka alıp denemenizi tavsiye ederim. Alman yemek sitelerinden seçtiğim birkaç kaesekuchen tarifi var, yakın zamanda denemeyi düşünüyorum. Eğer başarılı olursa onu eklerim inşallah.

3 yorum:

Sinem dedi ki...

Evet İstanbul'da marketlerde var. Alıp yapayım bari. Madem bu kadar lezzetli. Ama ben o hazır paketlerdeki tatlılardan korkuyorum. Mesela kazandibi, güllaç felan da var. Sanki zararlılarmış ya da lezzetsizlermiş gibi geliyor. Demek ki önyargısız yaklaşıp denemem lazım. :)
Sinem YAMAN

C@nSuYu dedi ki...

Bunun üzerine meyve şöleni ya da çikolata sos çok güzel olurdu bence :)

dostkokusu dedi ki...

yok hilal, buna meyve şöleni de çikolatalı sos da hiç yakışmaz :)
Bir dene bak anlarsın ne demek istediğimi. bu pastanın alt kısmı ve arka tarafı yaklaşık 1 cm kalınlığında tart hamuru, geri kalanıysa tamamen krema kıvamında ama krema tadında değil, yaa anlatılmıyo ki mutlaka denemen lazım :)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE