17 Eylül 2007 Pazartesi

MAKLUBE(İLK İFTAR YEMEĞİ)


Ramazanın ilk günlerinde değişik bir tarif yayınlamak istedim filistine özgü bir yemek diye duymuştum.Aslında saniyede yapmıştı aynı yemeği ancak fotoğrafını çekmemiş benim çektiklerimde çok hoş diil ama artık bir dahaki sefere daha hoş görüntülerle yayınlamayı umuyorum.Kesinlikle harika bir yemek,davet sofraları için ideal,biz çok sevdik, tavsiye ederim.

maklube(5-6 kişilik)

1 kilo kuşbaşıdan daha minik doğranmış et
2 adet kemer patlıcan
1 adet patates
2,5 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı et suyu
top karabiber
yenibahar
safran(isteğe bağlı)
tereyağ

İlk olarak etleri top karabiberle birlikte düdüklü tencerede 10 dk pişiriyoruz,ardından derin teflon tencerede bu etleri biraz tereyağ ile kavuruyoruz,ocağı kapatıyoruz ve etin kenarlarına daha evvel kızarttığımız patates(yuvarlak)ve patlıcanları(uzun uzun) sıralıyoruz.Etin üzerine ortaya yıkadığımız pirinçleri koyup biraz bastırıyoruz,patlıcanların sarkan kızımlarını üzerine kapatıyoruz,haşladığımız etin suyundan 3,5 bardak döküp baharatlarını atıyoruz biraz tereyağ daha ilave edip kapağını kapatıyoruz ve uzun süre açmıyoruz,kısık ateşte pişiriyoruz.pişen etli pilavımızı büyük düz bir servis tabağına yada benim gibi borcama ters çevirerek bozmadan çıkartıyoruz(tavsiye etmem görüntü olarak büyük bir tepside daha hoş duruyor,ben mecburen borcama çıkarmak durumunda kaldım)Üzerini süslemek size kalmış bişi;ben maydonoz ve tırtıklı patates kızartmasıyla servis yaptım.Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten mükemmel bir iftar yemeğı idi,benim çocukların her yameği yemezler ama buna hiç bir hata ve kusur bulamadılar herkeze tavsiye ederim.Fürüzün ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Evet ben de yaptım, eğer yağını fazla kaçırmasaydım ve kuzu eti öyle kokmasaydı (tuhaf bi kokusu vardı nedense :( ) eminim süper olacaktı. Bir dahaki denememde iyi olacak inşallah :)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE