23 Eylül 2007 Pazar

PATLICAN KEBABI VE ACILI EZME






Bu ayın etkinliği olan ramazan yemeklerine bizde katılmak istedik.Ev sahipliğinihttp://diyalogyemekleri.blogspot.com/ yapıyor.Herkese hayırlı ramazanlar dileriz. Patlıcanın her türlü yemeğini severiz .Bu şekliyle yine bizi kendine hayran bıraktı diyebilirim:)Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim,antepliler bu işi biliyor:)
PATLICAN KEBABI(4kişilik)
4 adet uzun patlıcan
500 gr orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı domates salçası
tuz karabiber
1 çay bardağı su
yufka yada dürüm ekmeği(olmazsa olmazlardan)
Patlıcanları 4 er cm kalınlığında dilimleyip tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.20 dk sonunda patlıcanları süzüp kuruluyoruz.Köfte için:kıymayı 1 tatlı kaşığı biber salçasını,karabiberi,tuzu sarımsağı karıştırıp yoğuruyoruz.Yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz.Fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte şeklinde diziyoruz,boş kalan kızımları biber ve domates dilimleriyle dolduruyoruz.Üzerine domates salçasını1 çay bardağı suyla sulandırıp döküyoruz.En üst kısma zeytinyağı gezdirip folyoyla kapatıyoruz.230 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz,son 10 dakikasında üzerini açarsanız üzerininde kızarmasını sağlarsınız.(lezzetine varabilmek için yufka yada lavaş ekmeğine sararak yenmesi gerekiyo:)
ACILI EZME
1 adet yeşil biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
maydonoz(miktarı isteğe bağlı)
2-3 dal taze nane
1 adet kuru soğan
zeytinyağı
karabiber
yarım kaşık biber salçası
toz acı biber
nar ekşisi
yarım limonun suyu
tuz
Biberi,soğanı,maydonoz sarımsak ve naneyi rondoda doğruyoruz.domatesleride rondodan geçirip hepsini karıştırıyoruz,çok suluysa süzüyoruz.Bu karışıma nar ekşisi ,limon acı biber tuz karabiber ve biber salçasını katıp karıştırıyoruz,üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapıyoruz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

firuze harika olmuş eline sağlık patlıcana baylırım hemen denemem gerek
sevgi

Sinem dedi ki...

Patlıcana ben de eşim de bayılıyoruz. İftar soframız için yaptım bu yemeği ve resmen yemeye doyamadık. Herkese denemesini tavsiye ediyorum. Hem pratik hem lezzetli. Ellerinize sağlık kızlar.
Sinem YAMAN

Adsız dedi ki...

kızlar bir antepli olarak bu yemeği yayınlamanıza çok sevindim harika bir lezzettir.
hanife

C@nSuYu dedi ki...

Kızlar burdaki acılı ezmeyi ve patlıcan kebabını iftara gelen misafirlerime yaptım hepsi de bayıldı.Çook teşekkürlerr.Yeni tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum:)

ArZuMmM dedi ki...

mberhaba ben antepliyim ve bunlar antep yemekleri ellerinize sağlık ayy canım çekti :)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE