26 Eylül 2007 Çarşamba

RULO MUHALLEBİ(ÇİKOLATALI SARAY LOKUMU)





Misafirleriniz için mükemmel bi tarif;hem pratik hem leziz tavsiye ederim:)

Malzemeler:(4 kişilik)

muhallebisi için:

-3 bardak süt

-3 kaşık un

-8/9 kaşık şeker(miktarını tadına bakarak ayarlayabilirsiniz zevkinize göre;ben şekerli sevdiğim için fazla koymuş olabilirm:)

-3 kaşık kakao

-80 gr herhangi bir çikolata(ben bitter kullandım ama sütlü çikolatada olabilir)

-1 paket vanilya


-1 paket krem şantiyi yarım bardak sütle hazırlayın daha koyu bir kıvam olması için


muhallebi malzemelerinin hepsini tencereye alın ve orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın kaynadıktan 2/3 dk sonra ocaktan alın

25*40 ebatında bir tepsinin altına hindistan cevizi,fındık yada antep fıstığı serpin üzerine muhallebiyi dökün ; yaklaşık yarım santim kalınlığında olacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın ve buzdolabına kaldırın,1-2 saat buzdolabında kalmasında fayda var,çıkarttığınız tepsiyi şekildeki gibi önce 4 e sonra 3 e bölün ince uzun 12 adet dilim çıkacak.Spatula yardımıyla rulo yapın(ben ruloları servisten önce yapıyorum , zaten rulonun yapımı çok basit zaman almıyo)üzerine tekrar hindistan cevizi serpebilirsiniz.Afiyet olsun.._Firuz_









8 yorum:

Sinem dedi ki...

Kızlar harika görünüyor. Benim gibi çikolata manyağının ağzını sulandırmaya yetti görüntüsü. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
Sinem YAMAN

Yasemin dedi ki...

selam kizlar :) ya siz ne de guzel birseye imza atmissiniz. ramazan etkinligi sayesinde tanistim sitenizle ve cok sevimli buldum. tariflerde bir harika. ama bu rulo muhallebi daha bi harika ne de olsa icinde cikolata barindiriyor :) ellerine saglik!

Adsız dedi ki...

kızlar tarifinizi denedim harika oldu bundan sonra favorilerima rasında teşekkürlerr
filiz

C@nSuYu dedi ki...

Bu lokumu en kısa zamanda mutlaka deneyeceğim. Görüntüsü muhteşem. Ellerinize sağlık kızlar.

dostkokusu dedi ki...

sinemcim denemeni şiddetle tavsiye ederim tam senlik bişey:)
yasemin bloğumuzu beğenmen bizi çok mutlu etti,teşekkürler yorumların için,ayrıca ben daha evvel senin siteni gezmiş ve yemeklerini çok beğenmiştim ellerine sağlık,rulo muhallebiyide dene mutlaka pişman olmazsın.
filiz abla teşekkürler tarifi beğenmene sevindik ellerine sağlık
sevgilerle...

dostkokusu dedi ki...

hilalcim daha denemedinmi yoksa:)bu hafta sonu misafirlerin için yap mutlaka yeni evli biri olarak ne kadar marifetli olduğunu görsünler:)

Adsız dedi ki...

hayatımda yediğim en güzel tatlı desem acaba çokmu abartmış olurum::)oğlum hergün isteyip duruyor başıma iş açtın:::)
filiz

C@nSuYu dedi ki...

Sonunda saray lokumu tarifinizi yaptım ve harika oldu.Ben bu tarifteki bitter yerine damak fıstıklı (80 gr) denedim ve kakaoyu biraz daha fazla kattım.Üzerine de h.cevizine ek olarak tam öğütülmüş fındık serptim.Ayrıca tarifteki krem şanti kıvamı çok iyi ayarlanmış.Herşey süper oldu.Zaten tatlının kendisi hem şık hem de çok lezzetli.Teşekkürler kızlar..Harikasınız:)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE