10 Eylül 2007 Pazartesi

TAYLAND USULÜ ZENCEFİLLİ TAVUK

Vee nihayet tayland yemeğini yazıyorum.. Nerdeyse iki ay önce ablamın yaptığı bi yemek. İlk söylediğinde ya boşver yapma dedim, çünkü tayland ı duyunca içinde alışkın olmadığım ve sevmeyeceğim malzemeler vardır diye düşündüm, ama yanılmışım, gerçekten harika bi yemek!
Malzemeler: (4 kişilik)
5 adet tavuk göğüs fileto
2 adet kırmızı biber
2 adet yesil biber
2 adet sarı biber
4-5 adet taze soğan
2 diş sarımsak
soya sosu
çili sosu
istiridye sosu (biz kullanmadık)
zencefil
sıvıyağ
tuz
Pilav için:
2 su bardağı Jasmin pirinci
4 su bardağı su
yeterince tuz

Öncelikle pirinci yıkayıp tencereye koyuyoruz, 4 bardak suyu ve tuzu da ekleyip orta ateşte pişiriyoruz.O pişerken, filetoları küp şekerden biraz büyük doğruyoruz. Taze soğanı ve sarımsağı doğruyoruz, biberleri uzunlamasına ortadan ikiye bölüp şeritler halinde doğruyoruz, büyük bir tavaya yarım çay bardağı kadar yağı koyup tavuk göğsünü,soğanı ve biberleri kavuruyoruz, bi kapta yarım çay bardağı kadar soya sosu ve bir dolu tatlı kaşığı zencefili karıştırıp yemeğe ekliyoruz yeteri kadar tuzu da ekleyip kapağını kapatıyoruz. Piştiğinde çok kuru olmamasına dikkat etmek gerekiyor, çok az suyu olursa iyi olur. İki yemeği yanyana veya soteyi pilavın üzerine dökerek servis ediyoruz. Üzerine çili sosunu da gezdirince tadına doyum olmuyor :) _Saniye_

2 yorum:

Adsız dedi ki...

değisik yemek yapmasını ve yemesini cok severım bu yemegi ılk duydugumda cok merak etmıstım gercekten cok hos ve güzel bır yemek hem de yapmasıda cok kolay.tayland usulü zencefilli tavuğu bız cok sevdık ve aksam yemeklerı dısında artık dogum gunlerınde bıle yapıyoruz.bu tarıfı bızımle paylsan solmazın kuzeni sanıye'ye cok tesekkur ediyoruz..

dostkokusu dedi ki...

teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bu yemek gerçekten çok güzel, başta malzemeleri duyunca sevmeyebilirim diye düşünmüştüm ama önyargılı olmamak gerekiyomuş :) Doğumgünleri için de iyi fikir aslında, afiyet olsun..


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE